пʼятниця, 29 січня 2016 19:14

Матіос назвав небойові втрати української армії

Матіос назвав небойові втрати української армії
Фото: www.rbc.ua

Небойові втрати української армії за час АТО становлять понад 1 тисячу осіб.

Про це в п'ятницю 29 січня заявив заступник генерального прокурора України, головний військовий прокурор Анатолій Матіос, йдеться в інтерв'ю, розміщеному на його офіційному сайті.

"Я вам зараз назву цифри небойових безповоротних і санітарних втрат української армії. Три полки. Більше тисячі людей - це небойові втрати в АТО. Розстріл товаришів по службі, необережне поводження зі зброєю, каліцтва, що призвели до смерті, ДТП, нібито хвороби серця", - заявив Матіос.

За його словами, така ситуація склалася через підхід, що практикується в деяких військово-медичних комісіях під час проходження призовником медкомісії.

"Хто у військово-медичних комісіях працює? Президент? Ні, лікар районної амбулаторії, який за 100-2500 гривень здорового Івана робив хворим, а хворого, який не мав гроші заплатити, відправляв воювати... А тепер він прийшов туди і він п'є. Випадок був, коли на п'яну голову один "герой" кинув гранату в буржуйку. Тринадцять людей лягло! Куди їх записати?", - заявив військовий прокурор.

Крім того, Матіос повідомив, що 54 людини, які служили в батальйоні Айдар, притягнуті до кримінальної відповідальності за вироками за вчинення загальнокримінальних злочинів, зокрема, грабежів і розбоїв. У той же час з батальйону Торнадо вже відправили під суд 9 осіб, ще 15 знаходяться у розшуку.

Зараз ви читаєте новину «Матіос назвав небойові втрати української армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі