середа, 07 вересня 2011 21:43

Максим Кідрук: "Пригоди у Бразилії – набагато крутіше, ніж кохання"

Максим Кідрук: "Пригоди у Бразилії – набагато крутіше, ніж кохання"

6 вересня у київській книгарні "Є" письменник і мандрівник Максим Кідрук презентував новий роман "Любов і піраньї". Автор розповідає про мандрівки непролазними нетрищами Бразилії, куди він поїхав після розлучення з дівчиною.

Перед початком презентації у залі набилося більше 60 читачів молодого письменника, серед них більша частина – дівчата. На екрані протягом усієї презентації показують фотографії із мандрівки автора Бразилією.

Видавець Микола Кравченко розповідає, що у новому романі Кідрук, нарешті, написав про любов.

"Раніше він нас не радував лірикою, своїм особистим життям. І, нарешті, Максим написав не тільки про мандри, а й про любов. Але нікуди не зник гумор і веселий стиль письма",  - говорить Кравченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Максим Кідрук утік від коханої до піраній

Сам Кідрук зізнається, що сюжет книги почався у 2009 році з невдалого кохання, а закінчилася – вдалою подорожжю.

"Я посварився з коханою, і "по-гарячому" зі своїм другом взяв квитки у Бразилію. Через тиждень помирився з дівчиною. Тоді постало питання: або дівчина, або Бразилія. Вибрав друге", - сміється Кідрук.

Письменник для відвідин обрав не пляжі Ріо-де-Жанейро, а безлюдний Пантанал – найбільша болотиста місцевість світу, де люди не живуть, немає електроенергії, але є багата фауна. З ним у подорож полетіли ще троє друзів. Але вони протримались всього 3 дні й поїхали відпочивати на атлантичне узбережжя.

"Туди не можна їхати самому, тому я взяв гіда, якому платив по 100 баксів за день. Він все мені показував, водив непролазними нетрищами, організував риболовлю на піраньї. Ми кожні 5 хвилин виловлювали нову рибину, їх там неймовірно багато! Потім згодували їх крокодилам", - ділиться Кідрук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Письменник Максим Кідрук викрав череп із чилійської гробниці

За його словами, у Пантаналі крокодили не агресивні. Поряд з його бунгало жив молодий крокодил, якому українець дав кличку Петя.

"Він бігав там поміж коровами, собаками, спав біля мене – і нічого, ніякої шкоди від крокодила Петі не було", - додав письменник.

Наприкінці презентації Кідрук заявив, що наступна подорож буде взимку до африканських країн Намібія та Ангола. Вже готує документи.

Книга "Любов і піраньї" вийшла у видавництві "Нора-друк", її можна придбати за 43 грн.

Зараз ви читаєте новину «Максим Кідрук: "Пригоди у Бразилії – набагато крутіше, ніж кохання"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі