четвер, 26 лютого 2015 18:53

Лесь Подерв'янський особисто прочитає свої відомі п'єси на сцені київського нічного клубу

 

27 березня в Сarribean Club не буде спецефектів та натовпу акторів. На сцені буде одне зручне крісло, в якому займе місце сам культовий автор "епічних п'єс", Лесь Подерв'янський.

Лесь – визнаний геній сучасності. Його сатира гостра, жорстка, майстерність слова - бездоганна. Його п'єси – то суміш брутальності, здорового глузду, політичного стьобу та різноманітних алегорій, то море прихованої й неприкритої іронії.

Ви почуєте свої улюблені твори видатного українського сатирика. Саме ті, що вдома заслухали свого часу по колу та розібрали на цитати: "Діана", "Нірвана", "Кацапи", "Блєск і ніщєта підарасів" та інші надвідоміші п"єси Леся.

Сам Подерв'янський вважає себе в першу чергу художником. Позатим він вже класик української літератури. П'єси Подерв'янського вплинули на розвиток новітньої української літератури.

"...до укладання шкільної програми можна підійти ще більш творчо й створити спільний українсько-російський підручник із літератури. Туди пропоную в обов'язковому порядку включити п'єсу Леся Подерев'янського "Кацапи", як яскравий зразок оспівування дружби народів та героїчного виконання кожним із нас свого інтернаціонального обов'язку." - сказав поет Сергій Жадан.

Зараз ви читаєте новину «Лесь Подерв'янський особисто прочитає свої відомі п'єси на сцені київського нічного клубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі