четвер, 19 жовтня 2017 17:56

Легендарна французька акторка померла на 100-му році життя

Легендарна французька акторка померла на 100-му році життя
Французька актриса Даніель Дар'є померла на 100-му році життя Фото: uainfo.org

Французька актриса Даніель Дар'є померла на 100-му році життя. Артистка померла в своєму будинку, розташованому в комуні Буа-ле-Руа в департаменті Ер на півночі Франції.

Легенда французького кінематографа померла у вівторок, проте ЗМІ стало відомо про це тільки зараз. Її друг Жак Женврен зазначив, що стан Дар'є значно погіршився за останній рік, зіграло в цьому роль і невдале падіння, пише Huffington Post France.

На звістку про смерть легенди французького кіно вже відреагувала французький міністр культури Франсуаза Ніссен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Несподівано померла акторка Віра Глаголєва

"Її талант, її благородство висвітлювали французький кінематограф. Даніель Дар'є вміла грати абсолютно будь-яку роль з небувалою природністю", – написала Ніссен у своєму Twitter.

Актриса Даніель Дар'є була однією з найбільш популярних актрис 1930-1960 років. Шлях на великі екрани відкрився перед нею після її першої ролі в кіно, на той момент їй було всього 14 років. Тоді вона зіграла у своєму першому музичному фільмі "Бал". Дар'є зіграла в більш ніж 140 фільмах, серед яких найбільшу популярність їй принесли ролі у фільмах: "Майерлинг" , "Гнів Парижа" , "Олександр Великий" , "Дівчина з Рошформа" , "Червоне і чорне".

Серед останніх фільмів, в яких знялася Даніель, стала комедія "Вісім жінок" і драма "Я так довго чекав тебе".

Російська актриса Мар'яна Цареградська померла на 45-му році життя в Америці.

Зараз ви читаєте новину «Легендарна французька акторка померла на 100-му році життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі