понеділок, 15 квітня 2013 11:28

Кращим буктрейлером обрали відео до книги "Бот" Кідрука - переможці фестивалю книжкової реклами

У рамках весняної книжкової виставки "МЕДВІН" пройшов перший фестиваль книжкової реклами "Клепка". Кращим в номінації відеореклами став буктрейлер на книгу Макса Кідрука "Бот". Це робота Юлії Сандакової.

Серед номінантів були відео-роботи на книги Любка Дереша "Голова Якова", Марини Рибалко "Подорож туди, де сніг", Тетяни Щербаченко "Як не заблукати в павутині", Ірен Роздобудько "Мандрівки без сенсу і моралі" і навіть на книгу "Финансово-кредитные учреждения Украины конца 19 – начала 20 века в открытках, документах, фотографиях". А також були буктрейлери на книги зарубіжних авторів, зокрема на книгу Оскара Уайльда "Портрет Доріана Грея", на книгу Пауло Коельйо "Рукопис, знайдений в Аккрі".

У номінації "Вільний стиль" нагородили Олега Шинкаренко за відео-репортаж з презентації книги Михайла Бриниха "Хрустальна свиноферма". Кращою книжковою обкладинкою визнали дизайн до книги Піта Брауна "Зустрінемося у пабі".

 

Крім чотирьох основних номінацій, у конкурсі також було створено відзнаку Студентського журі та Приз глядацьких симпатій (за роботи голосували у соцмережах). Кращими на думку глядачів була робота Олександра Фразе-Фразенко на книгу Тетяни Щербаченко "Як не заблукати в павутині".

Оцінювали роботи на фестивалі - президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін, журналіст та публіцист Сергій Руденко, художник та дизайнер Андрій Єрмоленко, журналіст "Телекритики" Інна Долженкова та редакція книжкового порталу "Друг Читача".

Зараз ви читаєте новину «Кращим буктрейлером обрали відео до книги "Бот" Кідрука - переможці фестивалю книжкової реклами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі