четвер, 25 вересня 2014 11:19

Краса Криму та жорстокість Вашингтона – Кінопрем'єри 25 вересня

Краса Криму та жорстокість Вашингтона – Кінопрем'єри 25 вересня
Кадр з фільму "Праведник"

Одразу сім нових стрічок виходить у вітчизняний прокат на цьому тижні. Серед них є й український фільм "Такі красиві люди". Це вже одинадцятий наш повний метр, який дійшов до широких екранів від початку року. Настільки багато вітчизняних фільмів у прокаті за часів Незалежності ще не було. Новини про події в Україні останніх місяців дадуть фору будь-якому голлівудському бойовичку. Та незважаючи на це екшени лишаються найбільш популярним жанром у вітчизняних кінотеатрах. Ну, а тим, хто прагне відволіктись від інформаційного пресингу та повсякденних клопотів – стане у пригоді комедія "Кохання – найкращі ліки".

Кохання - найкращі ліки

"Для крововилива у мозок треба хоча б мати мозок" - говорять дивакуватому протагоністу стрічки, який вигадав собі новий діагноз.

Дивакуватий іпохондрик Роман Фобер ніколи не був одружений. Все своє життя він займався перш за все тим, що шукав у себе діагнози вигаданих хвороб. Насправді ж він ніколи серйозно нічим не хворів. Кожною своєю знахідкою чергової хвороби він поспішав поділитися зі своїм єдиним другом – доктором Дмитром Звенкою. Одного дня доктору набридають надокучливі візити Романа і він вирішує його одружити. На його думку лише кохання змусить його одужати.

"На этот раз режиссёр Дэни Бун как никогда далеко отходит от идеалов французской комедии, он не стесняется пошлых приемов, а также предельно прямолинеен относительно повествования", - kinopoisk.ru.

Праведник

"Ти ж убив не просто п'ятьох сутенерів – ти винищив осередок російської мафії", - повідомляють протагоністові бойовичка, якого зіграв Дензел Вашингтон.

Заступившись одного разу за дівчину, головний герой потрапляє у заплутану інтригу, дійовими особами якої є мафія та агенти під прикриттям ЦРУ. Розправившись за раз з кількома бандитами, він сподівався, що після цього зможе продовжити своє спокійне життя. Однак це був лише початок – адже розбурхане кубло змій після цього лише почало розповзатися. Щоб залишитися в живих – протагоністові доведеться згадати своє спецназівське минуле.

"Найбільш вражаючий, сильний та стильний фільм свого жанру за останні місяці", - Hollywood Reporter.

Людина листопада

"Ти маєш запам'ятати – коханню не місце у цьому житті", - наставляє свого учня головний герой.

У центрі сюжету – агент ЦРУ у відставці. Одного дня його терміново викликають на службу, щоб він провів дуже особисту місію. У ході розслідування з'ясовується, що антагоністом агента є його особистий учень. У цій наднебезпечній грі приймають участь високопосадовці ЦРУ, а також новий президент Росії, інавгурація якого, однак, ще не відбулася.

"Сюжет картини розгортається швидко, що, звісно, приваблює, однак світ шпигунів показаний тут сміховинно", - Wall Street Journal.

Такі красиві люди

"Обертається земля – щасливий ти, щасливий я", - читають герої стрічки перед сном свою вечірню мантру.

Це історія рибалки Марти, яка живе по сусідству з двома великими і одним маленьким другом. Разом вони повністю ізольовані від зовнішнього світу. Однак їх добровільна втеча від зовнішнього світу не вдалася – час від часу у їх краї заносить мандрівників, які розбурхують серце Марти. Один з таких несподіваних візитерів повністю змінює життя головної героїні.

"Фильм вышел настолько чистым, добрым и светлым, что не имеет смысла скрупулезно разбирать его, критикуя слабости и прорехи. После него хочется любить, а это главное", - okino.ua.

Зулу. Теорія змови 

"Вченим доручили розробити віруси та препарати, які б зменшили популяцію чорних людей", - коментують ситуацію у ФБР.

У Південній Африці, де все ще царить апартеїд, вбивають молоду дівчину. Двоє поліцейських розшукують злочинця. Для цього їм доведеться обійти як негритянські гетто, так і фешенебельні райони Кейптауну. Впіймати вбивцю буде нелегко, проте найбільш тяжко поліцейським буде побороти свої внутрішні страхи.

"Однако кровищи в "Зулу" все равно как-то больше, чем умственной деятельности. Что наводит на мысли о несправедливости кинематографического мироустройства…" - Коммерсант.

Відкриті вікна

"Якщо більше половини з вас негайно підуть з цього сайту – вона буде жити", - звертається до відвідувачів сайту адмін, що вправно маніпулює людьми.

Відчайдушний фанат актриси Джил Годдард адмініструє сайт, присвячений її творчості. Одного дня він виграє у конкурсі, головний приз якого – вечеря з його кумиром. Напередодні зустрічі з актрисою, Ніку телефонує чоловік, який говорить, що вечеря скасовується. Події, що слідують за цим дзвінком нагадують шалений трилер, який поставить на кон життя самої Джил.

"У цьому фільмі дуже динамічно взаємодіють інтимні світи двох людей, що тримає глядача у напрузі аж до фіналу", - The Playlist.

Манхетенський фестиваль короткометражних фільмів

Протягом 11 днів українські глядачі зможуть виступити у якості журі, що визначить кращий фільм фестивалю. У ньому візьмуть участь десять короткометражних фільмів з Австралії, Нідерландів, Великобританії, США, Німеччини, Франції, Мексики та Норвегії. Ці стрічки були обрані з 589 фільмів-претендентів.

Кожен глядач зможе проголосувати за стрічку, яка йому найбільше сподобалася. Після цього голоси будуть надіслані у головний офіс фестивалю і підраховані. У голосуванні візьмуть участь жителі більш ніж 250 міст по всьому світу. В Україні цей фестиваль проходитиме вже у восьме.

Окрім кращого фільму, глядачі також матимуть змогу визначити кращого актора та актрису.

"Я б хотів, щоб моя стрічка надихнула глядачів. Звичайно не на те, щоб стрибати з мосту, як її герої, а щоб зробити метафоричний крок уперед та отримати новий життєвий досвід", - говорить автор фільму "На мосту", який боротиметься за призи цього кінофоруму.

Зараз ви читаєте новину «Краса Криму та жорстокість Вашингтона – Кінопрем'єри 25 вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі