субота, 29 вересня 2012 02:24

Крадену картину Ренуара зняли з аукціону

Крадену картину Ренуара зняли з аукціону
"Пейзаж на березі Сени" Ренуара. Фото: Potomack Company

Картину, яка, імовірно, належала пензлю імпресіоніста П'єра Огюста Ренуара, зняли з аукціону після того, як стало відомо, що вона була вкрадена з музею 60 років тому. Про це повідомляють іноземні ЗМІ.

Пейзаж "На березі Сени", написаний у 19 столітті, два роки тому придбала на блошиному ринку мешканка штату Віргінія. Реліквія коштувала жінці всього 7 дол. Однак коли нова власниця картини показала її експертам аукціонного будинку Potomack Co., вони встановили, що автором картини є Ренуар.

Полотно виставили на аукціон. Торги повинні були відбутися учора, 28 вересня. Очікувалося, що вони принесуть своїй колишній власниці як мінімум 75 тис. дол.

Проте організатори аукціону дізналися, що картина вважається краденою і скасували торги. За даними газети Washington Post, в 1926 році картину викупив з паризької галереї колекціонер Герберт Мей. Через 10 років, в 1937 році, його дружина позичила картину для експозиції в Музеї мистецтв Балтимора. Всі документальні підтвердження цього досі зберігаються в бібліотеці музею.

Також там зберігається не менш важливий документ, в якому йде мова про те, що 17 листопада 1951 року пейзаж пензля Ренуара був викрадений з музею.

Цілком імовірно, що скасування торгів може викликати серйозні суперечки між усіма зацікавленими сторонами: останньою власницею полотна, аукціонним будинком, компанією, що застрахувала картину на 2,5 тис. дол., і колишнім власником — музеєм в Балтиморі.

Зараз ви читаєте новину «Крадену картину Ренуара зняли з аукціону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі