середа, 15 серпня 2012 15:33

Комісія з моралі перевірятиме "Сімпсонів" і "Телепузиків"

Автор: Фото: liveinternet.ru
  Героями серіалу "Телепузики" є чотири плюшевих істоти з антенами на головах і телемоніторами в животах
Героями серіалу "Телепузики" є чотири плюшевих істоти з антенами на головах і телемоніторами в животах

Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі проведе окреме засідання, на якому буде розглянуто питання про вплив мультфільмів на дитячу психіку. Відповідне рішення прийняв голова комісії Василь Костицький.

Як повідомляє прес-служба Нацкомісії, підставою для такого рішення послужило розміщене в Інтернеті дослідження популярних серед дітей мультфільмів "Губка Боб", "Лунтік", "Маша і Ведмідь", "Телепузики", "Покемони", "Сімпсони" і багатьох інших, які, на думку осіб, які підготували його, несуть реальну загрозу дітям.

"Покемони":

Зокрема, в брошурі "Мультфільми. Загроза для наших дітей" докладно аналізуються популярні мультсеріали і наводяться аргументи щодо їхнього негативного впливу на підростаюче покоління.

"Телепузики":

На думку авторів дослідження, "Телепузики" надають гіпнотичний вплив на підсвідомість, формують з дітей невдах і пропагують гомосексуалізм. "Покемони", які перекладається як "кишеньковий монстр", привчають до садизму. "Губка Боб" сприяє отупінню дітей, а крім того, сам головний герой є гомосексуалістом.

"Губка Боб":

Російський мультсеріал "Маша і Ведмідь", вказується в брошурі, це класичний приклад садизму, де є жертва (Ведмідь) і маленький садист (Маша). Обурення викликає і те, що протягом 23-х серій Маша спокійно обходиться без батьків і перебуває на вихованні у ведмедя.

"Маша і Ведмідь":

В "Шреку" автори дослідження засудили спотворення жінки, садизм і пропаганду збочень. Інопланетянин "Лунтік" звинувачується в тому, що є істотою без статі і без сім'ї. Японські мультфільми "Аніме" визнані найбільш небезпечною зброєю руйнування статевої самоідентифікації дитини, пропагують жорстокість і збочення. Серіал "Сімпсони" розцінюється як цілеспрямоване руйнування сімейних цінностей, "Гріффіни" - як насмішка над сім'єю. В "Футурамі" психологам не подобається робот-збоченець, в "Південному парку" - висміювання батьків та вчителів і легалізація наркотиків.

"Лунтик":

Автори брошури закликають громадськість звертатися до президента України, депутатів Верховної Ради України, Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення з метою заборони цих мультиплікаційних проектів в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Комісія з моралі перевірятиме "Сімпсонів" і "Телепузиків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі