понеділок, 12 квітня 2021 18:04

Книжковий фестиваль повертається в офлайн

Автор: Book Space
  Міжнародний книжковий фестиваль Book Space оголосив дати проведення та фокусну тему. Цього року пройде вчетверте
Міжнародний книжковий фестиваль Book Space оголосив дати проведення та фокусну тему. Цього року пройде вчетверте

IV Міжнародний книжковий фестиваль Book Space відбудеться 3-5 вересня в Дніпрі. Цьогоріч планують офлайнове проведення заходів.

Через пандемію організатори обрали для подій відкриті локації на міській набережній – Фестивальному причалі.

"Торік через карантин ми були змушені змінити формат, відмовитися від більшості заходів і провести фестиваль в онлайні. Цього ж року вирішили ризикнути – плануємо офлайн. Заздалегідь обрали локацію, на якій можна буде облаштувати майданчики, що відповідатимуть карантинним вимогам, якщо до вересня вони все ж діятимуть. Звичайно, не виключаємо ймовірність проведення в гібридному чи навіть онлайн-форматі, адже не застраховані від будь-якого розвитку подій", – ідеться в анонсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейці очікують, що ми розповімо історію про свою країну - експертка

Пандемія вплинула й на вибір фокусної теми фестивалю. Нею стане "Нова близькість / New Intimacy", яка виникає на тлі масової ізоляції, закритих кордонів, втрат і тривожної невизначеності.

"Нова реальність, що спіткала людство понад рік тому, пробралася у майже всі аспекти нашого існування. Ми інакше думаємо, відчуваємо, працюємо й відпочиваємо. Не будуємо далекосяжних планів, навіть мріяти стали обережніше.

Водночас ці випробування сформували й нові форми людської близькості, яку прочитуємо в очах перехожих з-понад захисних масок, в зітханнях сусідів по лікарняному ліжку, у віконечках робочих Zoom-зустрічей чи в авторських підписах на книжках, принесених з поштового відділення. Саме про цю нову форму близькості, що граничить з інтимністю, ми й поговоримо".

Програму сформують та оприлюднять згодом. Також представлять команду, яка цьогоріч організовує фестиваль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди все менше читають книжки. Це ідеальний ґрунт для вразливості суспільства - журналістка

Book Space – книжковий фестиваль із постійним фокусом на інноваціях у книговиданні. Проводиться у Дніпрі щороку, починаючи з 2018-го. Організатором події є муніципальна програма "Культурна столиця".

2020-го Book Space пройшов 4-5 липня у форматі онлайн-марафону, який тривав 16 годин поспіль. В межах заходу відбулося 15 подій за участю 35 гостей із трьох країн. У кураторських оглядах презентували 37 книжкових новинок від 20 українських видавців.

Зараз ви читаєте новину «Книжковий фестиваль повертається в офлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі