пʼятниця, 24 квітня 2020 04:45

Кінофестиваль Docudays UA стартує онлайн

Автор: suspilne.media
  17 Docudays UA відкриється в онлайн-трансляції 24 квітня о 19:00. Цьогорічна тема фестивалю - дорослішання
17 Docudays UA відкриється в онлайн-трансляції 24 квітня о 19:00. Цьогорічна тема фестивалю - дорослішання

Стартує 17-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Онлайн-трансляція церемонії відкриття відбудеться сьогодні, 24 квітня, о 19:00.

"Ми вирішили не робити церемонію в записі, а вийти в стрімі, аби зберегти відчуття унікальності моменту й дати можливість гостям підключатися до нас у режимі реального часу, - каже Дар'я Аверченко, директорка з комунікацій фестивалю. - Наш арт-відділ взявся за декорування офісу й переробив центральну кімнату на студію. Звідси будуть виходити в ефір ведучі. А протягом фестивалю тут виступатимуть спікери правозахисних дискусій "RIGHTS NOW!"

На церемонії розповімо про те, як буде працювати фестиваль онлайн, як мандрувати сайтом у пошуку корисної інформації і текстів, як ставити питання режисерам, голосувати за фільм чи брати участь у дискусіях. Розкажемо про родзинки кінопрограми, розклади стрімів і символічно відкриємо доступ до самих фільмів на DOCU/SPACE. Працюємо над тим, щоб зробити церемонію максимально інтерактивною - з розіграшами та сюрпризами. Словом, вмикайте і фестивальте з дому".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Docudays UA: опублікували гід онлайн-програмою

Після офіційного відкриття Docudays UA на глядачів чекає:

20:00 – Tête-à-tête: Клер Сімон & Антельм Відо. Режисерка незалежного французького кіно Клер Сімон і програмний директор Одеського міжнародного кінофестивалю Антельм Відо в публічній розмові поговорять про методи й особливості їхніх робіт, про взаємини між режисеркою, героями й глядачами, про зв'язок форматів кіно і фестивалів.

21:30 – Показ першої серії фільму "Село" Клер Сімон. 10-серійне кіно розгортається навколо команди кінофестивалю у французькому селі Люсса, де тісно переплітаються виноробство та документалістика. З візією про доступність незалежного документального кіно вирішують створити телевізійну платформу для виробництва та демонстрації фільмів. Це великий крок для команди, адже заснована на ідеях рівності та горизонтальності, вона опиняється перед викликами інституціалізації, глобалізації та залежності від фінансування.

23:00 – Happy Hours. Віртуальна вечірка із сучасною українською електронною музикою - спільно з баром "Хвильовий".

Усі стріми транслюватимуться на головному фестивальному сайті docudays.ua, а також на Youtube-каналі та сторінках відповідних Facebook-подій.

Цього року Docudays UA вперше відбудеться онлайн - з 24 квітня до 3 травня. Програма складається з 70 фільмів, які можна буде переглянути безкоштовно, зареєструвавшись на платформі docuspace.org. Заплановано понад 45 онлайн-трансляцій правозахисних заходів RIGHTS NOW!, подій майстерні документалістики DOCU/КЛАС, а також розмови з кінокритиками та режисерами. Також щовечора на глядачів чекатиме нова серія фільму "Село".

Зараз ви читаєте новину «Кінофестиваль Docudays UA стартує онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі