пʼятниця, 07 червня 2013 12:21

"Як ти можеш почути, де саме закінчується тротуар?" - огляд кінопрем'єр 7 червня

  Кадр з фільму "Тільки уяви!"
Кадр з фільму "Тільки уяви!"
На цьому тижні в прокат виходить одразу сім фільмів, безумовним фаворитом серед яких є польська картина "Тільки уяви!". Тим, хто любить видовищне кіно з купою спецефектів сподобається "Земля після нашої ери". Пошановувачів тонкого англійського гумору зацікавить "Автобіографія брехуна", ну, а тих, хто любить полоскотати нерви – "Кімната метеликів".

Тільки уяви

- Як ти можеш почути, де саме закінчується тротуар?

- Просто уяви його собі і ти сама зрозумієш – пояснює головний герой, як боротись зі своєю сліпотою.

Спеціалізована лісабонська клініка для сліпих дітей. Одного дня у них з'являється новий вихователь з просторової орієнтації на ім'я Ян, який допомагає їм вийти за рамки традиційного виховання. Він переконує дітей, що не треба боятись навколишнього світу. Дуже швидко він завойовує їх довіру, після чого вирішує поставити перед ними кілька дуже небезпечних завдань. Використовуючи нешаблонні методи, він стимулює їх допитливість та уяву. Однак згодом учні починають сумніватись в тому, наскільки правдоподібний образ того світу, який відкриває для них Ян.

"Ця стрічка відрізняється від тих типових фільмів, які спрямовані лише на мотивацію людей з обмеженими фізичними даними. Серед основних плюсів стрічки: дуже добре продуманий сценарій, авторський стиль і відмова режисера від ідеалізації інвалідів" - Exclaim!

Земля після нашої ери

"Страх – це вибір. Якщо ти хочеш вижити, то повинен битися" - ділиться своєю нехитрою філософією головний герой стрічки.

У центрі сюжету цієї антиутопії – батько і син на прізвище Рейдж. Вони військові астронавти, котрі в результаті аварії на космічному кораблі потрапляють на дивну планету Земля. На ній вже дуже давно не живе жодної людини. Батько отримує тяжкі поранення в результаті катастрофи, тож синові самому доводиться спасати і себе і батька від диких звірів, які полюють на людей. Для цього хлопцю доведеться проявити увесь свій талант і випробувати свою хоробрість.

"Стрічка переповнена пустими діалогами і сміховинним пафосом. Та незважаючи на це вона добре розважає і відволікає від рутини" - Total Film.

Гагарін. Перший в космосі

"Від вас залежить: увійдемо ми завтра в нову еру, чи ні" - наставляв Корольов всіх, хто працював над запуском Гагаріна в космос.

Лейтмотивом цього байопику про першого космонавта стала боротьба за право бути першим. Перегони в технологіях ракетобудівництва між супер-державами переплітаються тут з конкуренцією між талановитими пілотами, які відчайдушно змагаються за право стати першим космонавтом. Як з трьох тисяч претендентів на те, щоб стати першою людиною в космосі обирали одного. Як проходила підготовка до цього історичного запуску. Що довелось пережити людям, котрі готували політ Гагаріна. Про все це і розповідається в стрічці.

"Гіперболізація емоцій, загальні плани зверху, акценти на екзальтованих дівчатах, котрі читають графоманські віршики, а також кричать: "Наступними в космос полетимо ми!" Складається враження, ніби до сьогоднішнього кінематографу доторкнулась незрима радянська цензура" - MORS.

Кімната метеликів

"Тільки я подарую тобі велику любов" - говорить головна героїня, яка у вільний від роботи час полює на маленьких дітей, колекціонуючи їх трупи у себе вдома.

Елегантна дама на ім'я Анна – фанатичний колекціонер метеликів. Якось вона знайомиться з дівчиною Джулі. Дуже скоро між ними зав'язується справжня дружба і Джулія починає все частіше проводити час в квартирі своєї літньої подруги. Та одного разу дівчинка знаходить в її оселі загадкову кімнату, куди Анна нікого не пускає. Саме в цій кімнаті зберігається найбільша таємниця жінки.

"У фільмі є просто вражаюче художнє бачення. Це прослідковується в кількох дуже добре вибудуваних і наповнених саспенсом сценах. Крім того кінозірка Стіл зіграла тут одну з кращих своїх ролей" - HORROR 101 with Dr. AC.

Автобіографія брехуна: правдива історія Грема Чепмена

"Хто загубив ліву руку?" - педантично питає поліцейський, розмахуючи закривавленою людською рукою.

Фільм складається зі кумедних скетчів, кожен з яких виконано в забавному анімаційному стилі. Працювали над ними четверо з п'яти живих сьогодні легендарних коміків "Монті Пайтона".

"Це різнокольорова мозаїка життя: переплетіння добрих та поганих згадок про сім'ю, навчання в школі, професійні тріумфи і різких переміни у поглядах (включно з сексом з жінками, а згодом і з чоловіками)" - The New York Times.

Ти і я назавжди

"Тож, виходить, ти незаймана?" - довго-довго обговорюватимуть головні героїні цієї стрічки свої сексуальні інтереси.

Лаура і Кристина – найкращі подруги з самого дитинства. Одного разу вони зустрічають красиву і загадкову Марію. Саме вона перевірить на міцність дружбу двох дівчат. Багато щирих розмов, таємне кохання, базікання про секс, обговорення ворогів і коханців – всім цим переповнена стрічка "Ти і я назавжди".

"Сам по собі фільм доволі слабкий. Однак ідея дуже цікава – дружба і те, як разом з дорослішанням поступово втрачаєш своїх друзів" - Lime Reviews.

Вуличні танці 3: всі зірки

"Повірте, в мене є справжній талант" - говорить один з учасників талант-шоу для дітей.

Протагоніст стрічки – жвавий і енергійний Етан об'єднується з сором'язливим професійним танцівником Джейденом для участі в черговому чемпіонаті з вуличних танців. Лише перемога врятує їх молодіжний клуб від закриття. Тож, їм необхідно буде боротись незважаючи ні на що.

"Достатньо кумедна стрічка, щоб затягнути в кінотеатри малих діточок, ба й навіть їх більш дорослих братів чи сестер. В цілому ж це така собі художня версія дитячого талант-шоу" - Time Out.

Зараз ви читаєте новину «"Як ти можеш почути, де саме закінчується тротуар?" - огляд кінопрем'єр 7 червня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі