вівторок, 12 грудня 2017 21:45

Мистецтво, що лякає: Художниця наділяє речі людськими рисами
24

Робота Роніт Баранга
Фото: Facebook
Робота Роніт Баранга
Робота Роніт Баранга
Робота Роніт Баранга
Робота Роніт Баранга

Ізраїльська скульптор Роніт Баранга (Ronit Baranga) зображує неживі предмети з частинами людського тіла. У її стін, полиць, посуду та інших елементів дизайну є вуха, губи, зуби. У багатьох роботах наявні людські кисті рук і пальці. Баранга пояснює це підсумком взаємодії своїх рук з матеріалами для скульптури. Так символічно автор залишає свій слід.


Ізраїльтянку називають "митцем нового покоління".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Давид" Мікеланджело втричі вищий за звичайну людину

Роніт Баранга - професійний психолог і скульптор. Творить в моменти радості і душевного підйому, і в хвилини смутку й печалі. З матеріалів Роніт віддає перевагу глині й фарфору. В арт-середовищі її роботи отримують позитивну оцінку і захоплені відгуки, а в широких масах - сприймаються неоднозначно. Її творіння, безумовно, привертають увагу, але багатьох глядачів шокують і навіть лякають.

Київський скульптор Назар Білик на симпозіумі сучасного мистецтва BIRUCHIY-2017 на о. Бірючий, поблизу с. Кирилівка на Херсонщині, презентував роботу "Ходіння по воді". З поліефірної смоли створив напівпрозорий куб, у якому зобразив морські хвилі.

Зараз ви читаєте новину «Мистецтво, що лякає: Художниця наділяє речі людськими рисами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі