понеділок, 14 липня 2014 14:44

Інтернет-спільнота не повірила в історію про страту дитини в Слов'янську

Інтернет-спільнота не повірила в історію про страту дитини в Слов'янську
Фото: AFP

У суботу ввечері російський пропагандистський "Первый канал" показав інтерв'ю з жінкою, яка розповіла про публічну страту дитини. Страту нібито скоїли українські силовики.

Це була "біженка зі Слов'янська" Галина Пишняк.

"Центр міста. Площа Леніна. Наш Міськвиконком - це єдина площа, куди можна зігнати всіх людей. На площі зібрали жінок, тому що мужиків більше немає. Жінки, дівчата, старі. І це називається показова страта. Взяли дитину трьох років, хлопчика маленького в трусиках, у футболці, як Ісуса на дошку оголошень прибили", - розповіла на камеру жінка.

На сюжет миттєво звернули увагу користувачі соціальних мереж. Вони відзначили, що ніякого підтвердження історії "Первого канала", окрім слів жінки, знайти не можна. Джерелом розповіді про страту дитини міг стати зокрема пост політолога Олександра Дугіна, який опублікував на Facebook аналогічну історію з посиланням на очевидців ще минулої середи.

До того ж, у своєму акаунті в соціальній мережі Галина Пишняк вказала, що вона з Донецька, а її чоловік служив, судячи з усього, в розформованому нині спецпідрозділі "Беркут".

Ще одна деталь, яка викликає сумніви, це те, що центральна площа Слов'янська насправді називається площею Жовтневої революції.

Євген Фельдман, фотограф "Нової газети", опитав на камеру мешканців Слов'янська, які заявили, що нічого подібного не чули.

"Навіть якщо просто використовують у своїх цілях божевільну жінку - це нічого не змінює. За таке реально треба судити. Люди, які подібне влаштовують, - небезпечні для суспільства і те, що вони роблять - справжнісінький кримінальний злочин", - це вже коментар з сайту опозиціонера Олексія Навального.

"Первый канал" ніяк не коментує суботнє інтерв'ю.

Зараз ви читаєте новину «Інтернет-спільнота не повірила в історію про страту дитини в Слов'янську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі