четвер, 08 лютого 2018 12:16

Хостікоєв і Горянський покажуть на Донбасі історію трансвестита

Хостікоєв і Горянський покажуть на Донбасі історію трансвестита
Покажуть спектакль "Він моя сестра" за участю акторів Анатолія Хостікоєва та Володимира Горянського Фото: OGO

У Краматорську та Сєвєродонецьку 9-10 лютого покажуть спектакль "Він моя сестра" за участю акторів Анатолія Хостікоєва та Володимира Горянського.
Вистава розповідає про те, як зародилася дружба травесті-діви і екс-співробітника правоохоронних органів.

"Гострохарактерна і неординарна роль чоловіка, який насправді відчуває себе жінкою, стала однією з найцікавіших в моєму репертуарі. Цей спектакль з безліччю смішних моментів насправді про серйозні речі - про толерантність і взаєморозуміння. Адже глибина твору - надзвичайна. Ще перед прем'єрою спектаклю ми дуже багато думали. Не знали, як глядач сприйме такий відвертий спектакль. Але, коли спектаклі один за одним почали проходити при повному аншлагу, тоді ми переконалися, що зробили правильний вибір", - розповів Володимир Горянський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сучасну українську оперу покажуть у Нью-Йорку

"Спектакль був задуманий таким - на межі фолу. Щоб глядач частково був шокований невластивою для "великої сцени" манерою гри. Щоб все називалося своїми іменами, без навмисної скромності і ханжества. Тільки так, за задумом режисера і по нашим акторським переконанням, можна зруйнувати глядацькі стереотипи щодо питань статі, гомосексуалізму і так далі. Адже насправді, спектакль про те, що в будь-якому тілі, при будь-яких поглядах на питання статі людина може залишатися людиною. У нашому світі всі мають різні погляди на життя. Важливо, щоб в якийсь момент люди знаходили між собою спільну мову, розуміли один одного, а головне - хотіли чути", - каже виконавець однієї з головних ролей Анатолій Хостікоєв.

Виставу організовує Програма розвитку ООН в Україні спільно з Міжнародним центром перспективних досліджень за фінансової підтримки Швеції і Швейцарії.

Захід проводиться в рамках кампанії на підтримку толерантності і взаєморозуміння в суспільстві #ВіднайтиПовагу. Метою проекту є зменшення поляризації суспільних настроїв і посилення діалогу між різними соціальними групами.

За радянської влади твір композитора Євгена Станковича через національні мотиви заборонили. Повноцінного сценічного втілення опера-феєрія "Коли цвіте папороть" отримала через 40 років після створення. 2017-го постановка увійшла в програму "Український прорив" Львівської національної опери.

Зараз ви читаєте новину «Хостікоєв і Горянський покажуть на Донбасі історію трансвестита». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі