середа, 05 червня 2013 16:23

Хорватія обіцяє видавати українцям візи не більш ніж за 5 днів

Хорватія обіцяє видавати українцям візи не більш ніж за 5 днів
Фото: ipress.ua

Хорватія має намір забезпечити видачу віз українським туристам протягом не більше п'яти днів з моменту подачі заявки.

"Ми зробимо все можливе, щоб позбавиться від перешкод на шляху до того, щоб всі бажаючі отримали візи. Ми сподіваємося, що візи не будуть перешкодою для відвідування Хорватії туристами", - заявив на прес-конференції у Києві посол Хорватії в Україні Томіслав Відошевіч.

За словами Відошевіча, у термінових випадках візи видаватимуться протягом трьох днів. А ось візи для українців, які мають намір відвідати республіку не з метою туризму, а з іншими цілями, видаватимуться протягом 10 днів. Відошевіч повідомив, що протягом найближчого часу Хорватія планує відкрити п'ять візових центрів у Києві, Львові, Одесі, Донецьку та Харкові.

"Таким чином, ми дамо можливість отримувати візи громадянам України, які проживають у регіонах України", - сказав він.

При цьому акредитовані при посольстві туристичні агентства зможуть звертатися за отриманням візи безпосередньо в посольство без звернення до візового центру.

Відошевіч також нагадав, що до 31 грудня 2013 року громадяни України, які мають шенгенську візу, зможуть в'їжджати до Хорватії без хорватської візи. У той же час, міністр туризму Хорватії Дарко Лоренціні зазначив, що Хорватія у 2013 році має намір зберегти туристичний потік з України на рівні 2012 року і прийняти близько 70 тис. туристів.

Зараз ви читаєте новину «Хорватія обіцяє видавати українцям візи не більш ніж за 5 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі