четвер, 07 червня 2018 14:03

Харукі Муракамі подався у радіоведучі

Харукі Муракамі подався у радіоведучі
Муракамі стане ведучим програми про музику і біг. Фото: Media Sapiens

Японський письменник Харукі Муракамі вестиме радіопередачу "Радіо Муракамі" на Tokyo FM. Автор присвятять шоу музиці для фізичних тренувань.

В ефірі програми Муракамі ділитиметься думками про значення бігу, музики та літератури в житті людини, а також розкаже про свою колекцію CD-дисків, яку збирає з дитинства, повідомляє The Japan Times.

"Я нерідко почувався винним перед усім світом, що насолоджуються цією прекрасною музикою на самоті. Тож подумав, що буде добре розділити цей приємний час з іншими людьми, спілкуючись за келихом вина або чашкою кави", – розповів письменник й уточнив, що в його програмі лунатимуть непопулярні, але розслабляючі пісні.

Авторська програма Харукі Муракамі почне виходити з 5 серпня і триватиме 55 хвилин. До її виходу на сайті Tokyo FM створили сторінку, на якій до 10 червня письменнику можна поставити питання про музику і спорт. На найцікавіші з них літератор відповість у ефірі свого шоу.

Харукі Муракамі займається бігом більше 35 років, бере участь у марафонських забігах. Про користь спорту писав у австобіографії, яку назвав "Про що я говорю, коли говорю про біг".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білл Клінтон написав політичний роман: уже готують екранізацію

Харукі Муракамі написав близько 30 книжок. Серед найвідоміших його творів: "Країна Чудес без гальм і Кінець Світу", "Норвезький ліс", "Кафка на пляжі", "1Q84" та інші. Також працює як перекладач: переклав з англійської на японську близько трьох десятків книг. Муракамі є лауреатом численних літературних нагород, зокрема Franz Kafka Prize та Jerusalem Prize.

Зараз ви читаєте новину «Харукі Муракамі подався у радіоведучі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі