пʼятниця, 10 листопада 2017 21:46

Гурт із Кривого Рогу вперше заспіває українською

Гурт із Кривого Рогу вперше заспіває українською
concert.ua

12 листопада в київському клубі Stereo Plaza відбудеться концерт "Ідентифікація". Гурти Pianoбой, СКАЙ, MARU, Brunettes Shoot Blondes, Epolets, ALLOISE, Zapaska, Monochromea, OT VINTA, Nesprosta, Лев Ременев, Правиця виконають композиції на вірші зі шкільної програми української літератури.

"Освітня платформа "Відкривай Україну" зібрала 15 зіркових гуртів України. Як і учасники платформи в своїй сфері, зірки отримали домашнє завдання - написати пісні на поезії Василя Симоненка, Івана Малковича, Ліни Костенко, Павла Тичини тощо, - каже лідер гурту Nesprosta та співзасновник фундації соціальних інновацій "З країни в Україну" Денис Блощинський, - Всі поставились до цього відповідально. Деякі тільки сьогодні закінчують роботу, бо не могли визначитись з віршем. Nesprosta також виступить на сцені Stereo Plaza. Можу підтвердити, що вибрати поезію складно. Коли я натрапив на вірш Ліни Костенко "Крила", за перші 3-4 рядки в голові з'явилась мелодія. Одразу взяв в руки гітару. Іноді не встигав згадувати слова, а пальці самі грали. Написав пісню за 20 хвилин.

З лідером гурту Бумбокс, Андрієм хливнюком, відбулася зустріч-бесіда, під час якою учасники проекту мали можливість запитати абсолютно про будь що!Співак не встиг долучитися до проекту через гастролі.

Насправді, "Ідентифікація" не робиться для музикантів. Гурти звикли до гонорарів у доларах та євро. Однак за цей виступ не отримають грошей. Працюють на волонтерських засадах. Цей проект робимо, щоби підтримати прагнення вивчати українську поезію. Під час концерту на сцену вийдуть переможці проекту "Відкривай Україну". 24 команди приїхали на фінальну частину 8 листопада. 12 листопада журі вирішить чиі проекти гідні підтримки. Переможці поїдуть в Європу отримувати досвід урбаністичних проектів, мерій, громадських активістів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У новому кліпі The Hardkiss замість кораблів спалили прапори

Проект "Відкривай Україну" фундації "З країни в Україну" започаткували в Донецькій і Луганській областях у 2015 році. Вперше залучили 11 міст, 107 шкіл, понад 1600 дітей. В 2017 беруть участь 240 міст з усієї України, 13 500 тисяч підлітків. 132 повністю реалізованих проекти, біля 400 чекають на втілення. Учасники планували парки, переобладнували зупинки, робили екологічні додатки до мобільних телефонів, театральні групи, логістичні вказівники містами, проекти розділення сміття, навіть дренажну систему футбольного поля. Основна мета — зробити своє місто зручнішим для людей. Над проектом працює понад 1000 волонтерів, активістів, менеджерів.

Brunettes Shoot Blondes з Кривого Рогу у цьому проекті вперше заспіває українською мовою.

Brunettes Shoot Blondes стали відомими у 2014 році завдяки кліпу на пісню "Knock Knock". Кліп має 9 000 000 переглядів на YouTube. У 2016 році група брала участь в національному відборі на Євробачення.

Зараз ви читаєте новину «Гурт із Кривого Рогу вперше заспіває українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі