пʼятниця, 30 вересня 2011 16:03

Французький гурт Gotan Project співпрацював з Олегом Скрипкою

Французьке тріо Gotan Project вперше завітало до України, щоб представити альбом "Tango 3.0". Виступ гурту відбудеться сьогодні у Жовтневому палаці. Початок концерту о 20.00.

Gotan Project –французький проект із інтернаціональним складом. Француз Філіпп Коен Солал, аргентинець Едуардо Макарофф та швейцарець Крістоф Мюллер створили гурт 1999-го. Назву "Gotan" утворили, помінявши склади у слові "танго". Окрім останнього поєднують у своїй музиці ню-джаз, даб, тріп-хоп та електронну музику. Встигли видати три студійні альбоми та написати саундтреки до стрічок "Давай потанцюємо" з Річардом Гіром і Дженніфер Лопес, "12 друзів Оушена", "Лицар дня" з Камерон Діас і Томом Крузом, а також до серіалів "Секс у великому місті" та Gossip Girl.

"Ми пишемо музику не тільки для відомих фільмів, – кажуть музиканти. – Так само можемо зробити саундтрек до фільму молодого і нікому невідомого режисера. Головне, аби він знімав справді цікаве кіно. Ще мріємо попрацювати з Девідом Лінчем, але він нас ніколи не покличе, бо режисери звертаються лише до тих гуртів, які подобаються їм самим".

Остання студійна робота Gotan Project, альбом "Tango 3.0", увійшла до сотні кращих альбомів десятиліття за версією британської газети The Guardian. Одинадцять нових пісень записували впродовж року. Згадують, як працювали над композицією "Rayuela", у якій співає дитячий хор. Макарофф та Мюллер долучили до нього власних дітей.

"Мій співав добре і робив те, що від нього вимагали, лише після того, як я його шльопав", – згадує Макарофф.

До української столиці музиканти прилетіли вчора і поселилися у готелі Radisson. Охоче ділилися враженнями про Київ.

"Про місто хочеться дізнатися більше, – каже Філіпп Салол, – щойно приземлилися, одразу зрозуміли, що воно нам подобається. А ще – тут найвродливіші дівчата у світі".

Музиканти жартома називають свою публіку "людьми віком від 7 до 77 років".

"Куди б ми не приїхали, спостерігаємо одне і те саме: на наші концерти приходить публіка з різних поколінь, – каже Солал. – Дивно, що наша музика подобається багатьом людям, бо ми створюємо її за таким принципом: головне, щоб подобалося нам".

На запитання, що їм відомо про українську музику, відповідають, що знають гурт "Воплі Відоплясова". Один з музикантів, який наразі грає з Gotan Project, грав із гуртом Олега Скрипки, коли той жив у Франції. Едуардо Макарофф зізнається, що має українське коріння: "Мій дід народився у Києві, бабця – в Одесі, і вони вдвох грали на мандолині та балалайці".

Щодо подальших планів гурту – відіграти концерти і повернутися додому після затяжного туру.

"Тоді дружина спитає мене: "Що ти тут робиш?", – жартує Едуардо Макарофф.

Музиканти вподобали зал Жовтневого палацу і пообіцяли: гратимуть для українців майже дві години замість звичної для них години з невеликим.

Зараз ви читаєте новину «Французький гурт Gotan Project співпрацював з Олегом Скрипкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі