четвер, 29 березня 2018 12:22

Фільм про спецоперацію українських повстанців покажуть за кордоном

Фільм про спецоперацію українських повстанців покажуть за кордоном
У пригодницькому фільмі "Екс" покажуть події революції на Галичині. Фото - Facebook

Український пригодницький фільм "Екс" Сергія Лисенка про революцію Галичини презентують на кінофестивалі у литовському Вільнюсі.
Про це повідомляє Держкіно.

Проект відібрали до участі в індустріальній платформі Вільнюського міжнародного кінофестивалю - програмі Coming Soon.

В основі сюжету лежать реальні події. "Екс" – назва операції, яку запланували українські повстанці початку 1930-х. Прагнули звільнити Галичину від польської окупації. Надумали пограбувати пошту, щоб мати гроші на українську революцію. І гучною крадіжкою заявити про існування національного визвольного руху. Операція перетворюється на криваву бійню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Першим записав звук смерті" - експериментальний музикант

2015-го сценарій "Екс" Ярослава Яроша отримав 2-ге місце Міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова". Зйомки фільму завершились влітку 2017 року.
Головні ролі грають актор театру "Золоті Ворота" 30-річний Орест Пастух, акторка театру Лесі Українки 26-річна Ліза Бакуліна, актор львівського театру Леся Курбаса Василь Колісник, львівський актор Роман Кривдик.

Окрім українського "Ексу" у Вільнюсі представлять 21 проект з Литви, Грузії, Польщі, Чехії, Білорусі, Німеччини, Сполучених Штатів. Вільнюський міжнародний кінофестиваль цьогоріч проходить з 27 по 29 березня.

500 млн грн з Держбюджету 2018-го виділили на Мінкульт для зйомок патріотичного кіно. Кошти планують витратити на виробництво серіалів.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про спецоперацію українських повстанців покажуть за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі