пʼятниця, 15 жовтня 2010 12:34

Джоан Роулінг можуть викликати до суду у справі про плагіат

Джоан Роулінг можуть викликати до суду у справі про плагіат

Джоан Роулінг, котра вважається однією з найуспішніших і найбільш високооплачуваних письменниць в світі, можливо, доведеться доводити в суді, що її книга "Гарі Поттер і Кубок вогню", четверта в сазі про хлопчика-чарівника - не плагіат.

Суддя Верховного суду Лондона Девід Кітчін відмовився відхилити позов Пола Аллена, який представляє інтереси покійного письменника Едріана Джейкобса, хоча він і назвав претензію "неправдоподібною". Разом з тим, він відхилив вимогу адвокатів Джоан Роулінг і видавництва Bloomsbury закрити справу.

Очікується, що Полу Аллену доведеться піти на значні фінансові витрати, якщо справа все ж таки дійде до суду. Представник Едріана Джейкобса стверджує, що Джоан Роулінг використовувала сюжет книги Джейкобса "Пригоди чарівника Віллі", а також узяла безліч ходів з цієї книги.

За словами спадкоємців Едріана Джейкобса, Джоан Роулінг переписала декілька сцен з книги "Пригоди чарівника Віллі", написаної в 1987 році: у Роулінг і у Джейкобса описуються змагання чарівників; і у тому, і в іншому творах герой отримує підказки у ванній кімнаті, а завдання, з яким він має впоратись, полягає в порятунку людини, захопленої в заручники чарівними створіннями.

Пол Аллен, повірений в справах Едріана Джейкобса, в позові підкреслює, що Джейкобс користувався послугами літературного агента Крістофера Літтла, який пізніше став агентом Роулінг. Сам Джейкобс помер в відності, в лондонському хоспісі в 1997 році. Аллен також стверджує, що Літтл отримав від Джейкобса копію "Чарівника Віллі", проте сам Літтл стверджує, що не читав "цю жахливу книгу".

NEWSru Israel

Зараз ви читаєте новину «Джоан Роулінг можуть викликати до суду у справі про плагіат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі