вівторок, 22 квітня 2014 12:15

Документальний "Чорнобиль" - у Славутичі презентують новий фільм Буковського

Документальний "Чорнобиль" - у Славутичі презентують новий фільм Буковського

"Чорнобиль: пори року" - так називається новий фільм відомого українського режисера Сергія Буковського. Фільм презентують на фестивалі "86" у Славутичі.

27 квітня Сергій Буковський проведе майстер-клас "Герой в документальному фільмі" і власне вперше представить новий документальний проект до 30-річчя вибуху на ЧАЕС, над яким працює спільно з відомим документалістом Андрієм Загданським.

У фільмі документальні кадри побуту теперішніх жителів міста межують зі зйомками природи різної пори року, а також фотографіями тварин, які колись жили в цій зоні з прискіпливим та надуважним акцентом на деталях сучасного життя в Чорнобилі.

"86" - перший міжнародний фестиваль кіно та урбаністики. За чотири дні в наймолодшому місті України покажуть вісім повнометражних документальних фільмів і три спеціальні програми коротких метрів. Серед них підбірка урбаністичних короткометражок "Гра в міста", вибрані фільми про Чорнобиль в програмі "Чорнобильський набір" і спеціальний екологічний кінопоказ "Ровер" з велогенератора просто неба.

Почнеться виїзний кінофорум показом короткометражної урбаністичної добірки "Гра в Міста". Серед них новий фільм "Метро" Романа Бондарчука про 9 грудня 2013 року, коли центральні станції Київського метро закрилися через загрозу теракту, хіт Венеційського кінофестивалю грецький фільм "За рамками" та переможець київського фестивалю Молодість-2013 - короткометражка "Повернення" Олександра Ратія.

Пройде фестиваль з 24 по 27 квітня. За цим посиланням найцікавіші фільми програми кінофоруму. Вхід на всі події "86" безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «Документальний "Чорнобиль" - у Славутичі презентують новий фільм Буковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі