понеділок, 26 березня 2018 18:15

Девіду Боуї встановили перший пам'ятник

Девіду Боуї встановили перший пам'ятник
Перший пам'ятник співаку та музиканту Девіду Боуї встановили в англійському місті Ейлсбері Фото: ВВС

Перший пам'ятник співаку та музиканту Девіду Боуї встановили в англійському місті Ейлсбері.

Бронзовий монумент музиканта стоїть на ринковій площі Ейлсбері. Його назвали "Посланець Землі". Він уособлює Девіда Боуї в кількох його сценічних образах. Над монументом встановили гучномовці, з яких кожну годину лунатимуть пісні Боуї, пише Variety.

Гроші на створення монументу зібрали за допомогою грантів та ініціативи продюсера Девіда Стоппса про спільне фінансування. Йому вдалося зібрати приблизно $138 тис.

"Реакція на монумент була позитивною", - зазначив Стоппс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший альбом Девіда Боуї вийшов одночасно з найкращим альбомом The Beatles

Раніше він створив петицію з пропозицією перейменувати місто Ейлсбері в Ейлсбоуї через "сильний зв'язок" Боуї з містом. Саме тут розпочався шлях Ziggy Stardust - найпопулярнішого сценічного персонажу Девіда Боуї. Також музикант у 1970-х записав в Ейлсбері 2 альбоми.

Монумент створив скульптор Ендрю Сінклер. Для більшої подібності з обличчям музиканта він використав його маску, що залишилася після фільму "Людина, яка впала на Землю".

Виконавчий директор Sony Music Роб Стрінгер назвав монумент "гарним".

"Я думав, що це буде одна статуя, а це справжній компендіум з його життя", - сказав він. Стрінгер зазначив, що вже в 1970-і , коли він був молодим, Девіда Боуї вважали "легендою поп-культури".

28 листопада 2000 року Девід Боуї назвали музикантом музикантів.

Зараз ви читаєте новину «Девіду Боуї встановили перший пам'ятник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі