вівторок, 12 грудня 2017 17:25

Чотири радіостанції переоформили ліцензію, аби не збільшувати мовні квоти

Чотири радіостанції переоформили ліцензію, аби не збільшувати мовні квоти
Чотири українські радіостанції переоформили ліцензію. Фото - detector.media

Для 4 українських радіостанцій "Мелодія", "Люкс ФМ", KISS FM і "Хіт FM" дозволили зберегти квоти українською мовою 25%.
Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив член Нацради Сергій Костинський.
"Закон передбачає, що радіостанція може не збільшувати квоту, якщо дає в ефірі не менше 60% пісень мовами Європейського Союзу. Для таких радіостанцій квота зберігається на рівні 25%. До Нацради звернулися 4 таких радіостанції ("Мелодія", "Люкс ФМ", KISS FM і "Хіт FM") і переоформили свої ліцензії. Таким чином вони підтвердили свою нішевість, а ця норма - якраз для нішевих радіостанцій", - сказав Костинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова пісня "Мандрів" звучатиме у фільмі про автора українського тризуба

Усі загальнонаціональні, регіональні і місцеві радіостанції 2017 року перевиконували 25% квоту українських пісень в ефірі у середньому на 13%.


В Україні 8 листопада 2016 року набув чинності закон "Про внесення змін до закону України "Про телебачення і радіомовлення". Квота на пісні українською мовою у радіоефірі з 7:00 до 14:00 та з 15:00 до 22:00 вводиться поступово: протягом 1-го року їх має бути щонайменше 25%, 2-го - 30%, 3-го - 35%. Ведення передач державною мовою протягом 1-го року дії закону має становити 50%, 2-го - 55%, 3-го — 60%.

Зараз ви читаєте новину «Чотири радіостанції переоформили ліцензію, аби не збільшувати мовні квоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі