пʼятниця, 04 травня 2012 17:07

Через глобальне потепління в середині червня в Україні може випасти мокрий сніг

Через глобальне потепління в середині червня в Україні може випасти мокрий сніг
У червні лякають аномальною спекою. Фото: tsn.ua

Гідрометеорологи прогнозують чергування аномальної спеки та екстремальних температур із похолоданнями, сильними дощами, шквалами та грозами.

Прогноз на найближчі два місяці розробила заввідділом Кліматичних досліджень довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

Експерти прогнозують середні температури в травні на Сході - вище норми на 2 градуси ( +17 - 19), на Заході в середньому буде +12 - 15.

"На Півдні та Заході екстремально теплі дні закінчуватимуться шквалами та грозами. Перемінна погода буде притаманна як для травня, так для червня і липня. В середині травня , з 10-го по 20-те, температура повітря знизиться і встановиться в межах норми. Хоча можливі заморозки. Вночі буде +8, вдень +18 - 22. З 20 травня знову чекаємо потепління до + 32 градусів. Зараз саме саджають городи, тому погода сприятиме урожаю. І взагалі цього року для сільського господарства будуть непогані погодні умови." - сказала Мартазінова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пасажири автобусів непритомніють через спеку

В середині травня гідрометеорологи прогнозують сильні опади на Сході, а наприкінці травня - на Заході та Півдні. Місячна норма опадів тут може випасти за один день.

Зі слів експерта червень почнеться з похолодання, але потім буде аномальна, екстремальна спека. Вона спостерігатиметься з 5 по 15 червня. Сягатиме температури на 10-12 градусів вище норми.

"Через теплий червень по всій Україні почнуться дуже сильні дощі, температура вночі в середньому вдень +20 - 22. Різке потепління змінюватиметься таким же різким похолоданням та дощами. Перепади будуть відчутні, може бути й таке: тиждень дощів, тиждень спеки. Внаслідок глобального потепління в середині літа може випасти навіть невеликий мокрий сніг", - спрогнозувала Мартазінова.

Загалом протягом літа на Сході спостерігатиметься засуха, а на Заході йтимуть дощі. І лише Центральна Україна не відзначатиметься рясними опадами.

Зараз ви читаєте новину «Через глобальне потепління в середині червня в Україні може випасти мокрий сніг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі