четвер, 11 травня 2006 20:46

Бельгійські церкви перетворюються на мечеті

Близько 20 католицьких церков і каплиць Бельгії упродовж декількох останніх тижнів за ініціативою єпархіальної влади було перетворено на притулки для нелегальних мігрантів-мусульман.

Бельгійські єпископи таким чином вирішили протидіяти занадто жорсткій, на їх думку, політиці влади, відповідно до якої мігрантам з інших держав заборонено знаходитися на території країни без документів, що засвідчують особу.

У результаті такої політики бельгійської католицької єпархії в багатьох храмах на стінах з"явилися плакати і покривала із зображеннями імені аллаха і сурами Корану. Вівтарі відсовуються в кут, а статуї Діви Марії завішуються одягом, щоб не бентежити віруючих мусульман під час здійснення намазу.

- Єпископи настільки ігнорують ситуацію, що не помічають, як на їх очах церква стає мечеттю, - відзначають прихожани.

Мігранти прямо в будівлях церков розбивають намети, також до їх послуг - радіо, телевізори і комп"ютери, що забезпечуються католицькими добродійними організаціями, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Бельгійські церкви перетворюються на мечеті ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі