четвер, 05 квітня 2018 18:53

"Янгольським голосом співає про гріхи": 5 альбомів березня, які варто послухати

"Янгольським голосом співає про гріхи": 5 альбомів березня, які варто послухати
Учасники гурт Superorganism оселилися в одному будинку. Придумують пісні, сидячи на кухні. В одній з композицій записали звук відкушеного яблука. Фото: Domino Records

Gazeta.ua пропонує добірку зарубіжних музичних новинок, які вийшли в березні.

Superorganism – Superorganism

8 учасників гурту Superorganism – з різних куточків світу: Японії, Південної Кореї, Нової Зеландії, Австралії, Великої Британії. На чолі колективу - 17-річна вокалістка Ороно Ноґучі. У березні випустили свій перший альбом. Пишуть повільні пісні про проблеми підлітків з іронічним підтекстом. Наприклад, про соціальні мережі, відсутність друзів, прагнення до популярності.

Гурт прославився завдяки пісні Something for your Mind, яку торік виклали у мережі Soundcloud. Через місяць американський співак Френк Оушен увімкнув композицію під час своєї програми на радіо Beats 1. У творчості колективу вбачають стилістику Gorillaz, а засновнику віртуального гурту Деймону Албарну почали приписувати зв'язок із Superorganism. Дехто вважає, що молодий гурт став одним з його численних музичних проектів.

The Weeknd - My Dear Melancholy

6 пісень увійшло до нового міні-альбому канадського співака ефіопського походження Ейбела Тесфайе. У ньому співає про пристрасть до алкоголю і наркотиків, випадкові стосунки та розрив із американською артисткою Селеною Гомес. Про виконавця кажуть, що він має чистий янгольський голос, однак співає ним про бруд та гріхи. Його попередній альбом Starboy вийшов 2016-го. Став платиновим у 6 країнах.

Young Fathers – Cocoa Sugar

Шотландське тріо поєднує у своїй творчості спів та реп, експериментує на стику жанрів. Через це творчість гурту називають то хуліганською попсою, то витонченим хіп-хопом. У своєму третьому альбомі Young Fathers додали елементи фанку, соулу, реґґі, хаусу.

Young Fathers виступлять на київському фестивалі UPark, який проведуть на стадіоні "Динамо". Колектив уже бував в Україні. У липні 2015-го виступали у столичному клубі Sentrum.

David Byrne - American Utopia

Засновник гурту Talking Heads Девід Бірн випустив 11-й сольний альбом. Назвав його "Американською утопією". Платівка стала реакцією музиканта на політичні події в США, президентство Дональда Трампа. Проте музикант уникає сарказму, нищівної критики. Знаходить сили усміхнутися, сконцентруватися на позитиві.

American Utopia — перший студійний альбом Бірна після 5-річної паузи. Попередній повноформатний диск Девід Бірн записав у співпраці із американською співачкою St.Vincent 2012-го. А через рік випустили спільний міні-альбом.

Jack White - Boarding House Reach

Новий альбом представив американський рокер Джек Вайт, засновник дуету The White Stripes та учасник гурту The Dead Weather. Музикант неоднозначно підійшов до запису композицій — вирішив скористатися методом співака Майкла Джексона. Той повністю придумував свої пісні в голові, не граючи їх на інструментах. Коли композиція була готова, записував, як звучатимуть партії різних інструментів, за допомогою голосу.

Джек Вайт вчинив так само. Потім розіслав свої пісні відомим музикантам, з якими раніше не співпрацював, - хіп-хоперам Jay-Z, Каньє Весту Кендріку Ламару. Вони мали записати інструментальні версії, керуючись власним баченням та смаком. У результаті вийшло сміливе звучання, несподівані прийоми і ходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музична весна: 5 найкращих українських кліпів

Назвали українські музичні новинки, які випустили в березні 2018-го. Гурт Onuka презентував альбом Mozaїka. Після тривалої паузи вийшла пісня в гурту "Океан Ельзи". Дві нові композиції випустила Джамала. Одна з них стала саундтреком до мультфільму "Викрадена принцеса". Марія Яремчук переспівала пісню свого батька Назарія Яремчука "Усміхнися мені".

Зараз ви читаєте новину «"Янгольським голосом співає про гріхи": 5 альбомів березня, які варто послухати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі