понеділок, 14 травня 2018 14:19

Американці знімають серіал про Чорнобильську катастрофу у Литві

Американці знімають серіал про Чорнобильську катастрофу у Литві
У вільнюському районі Фабіенішкес тривають зйомки міні-серіалу про катастрофу АЕС у Чорнобилі Фото: TheComeback

У вільнюському районі Фабіенішкес тривають зйомки міні-серіалу про катастрофу АЕС у Чорнобилі. Над фільмом працює понад 500 литовських компаній та постачальників.

Фільм зосереджується на подіях, що відбулися після вибуху реактора 1986 року. Головні герої спробують пояснити, чому сталася катастрофа. Також у фільмі покажуть евакуацію жителів та хід рятувальної операції. Дата випуску фільму поки що невідома, пише comingsoon.net.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У фільмі "Арка" оркестр зіграв під накриттям 4-го енергоблоку ЧАЕС

У липні 2017 року повідомили, що американська кабельна мережа HBO планує зняти серіал про Чорнобильську катастрофу. Головну роль у серіалі віддали британському актору Джареду Харрісу. Режисером виступить Йохан Ренк, який зняв інший популярний серіал "Пуститися берега".

Серіал складатиметься із 5 серій та розповідатиме історію вченого Валерія Легасова, який розслідує причини вибуху на Чорнобильскій АС.

Окрім HBO до виробництва серіалу долучилася Sky Television. Це буде перший спільний проект цих двох компаній.

Актриса київського "Молодого театру" Ірма Вітовська в фільмі "Брама" зіграла жительку Чорнобильської зони відчуження. Сценарій написали за п'єсою львівського драматурга Павла Ар'є.

Зараз ви читаєте новину «Американці знімають серіал про Чорнобильську катастрофу у Литві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі