понеділок, 22 серпня 2016 16:54

10 зіркових іноземних письменників Форуму видавців
10

На 23-й Форум видавців у Львові планують приїхати всесвітньовідомі письменники. Пропонуємо до вашої уваги 10 зіркових іноземних письменників, що завітають на цю подію.

 

Письменник Фредерік Беґбедер

Країна: Франція

Світову славу Фредерік Беґбедер здобув завдяки своїм романам "Канікули в комі", "Кохання живе три роки" , "99 франків". Окремі із них екранізовані та зняті за участі самого автора, що також будує кар'єру актора. У 25 років видав свій перший роман "Щоденник молодого ідіота". Він засновник журналів NRV, GENEREUX, DELUXE, працював головним редактором, веде колонку в виданні Le Figaro Magazine з 2010 року. Фредерік Беґбедер - засновник літературної премії, яку щорічно присуджують перспективним французьким авторам, - Prix de Flore.

Книжки українською мовою: романи "Уна і Селінджер", "Кохання живе три роки", "99 франків" і збірка інтерв'ю "Бесіди нащадка епохи" вийшли друком у видавництві КМ-Books, а "Французький роман" у видавництві "Фоліо".

 

Письменник Вітольд Шабловський

Країна: Польща

Журналіст та письменник Вітольд Шабловський візьме участь у тематичному форумі "Художній репортаж". Презентуватиме книгу "Танечні ведмеді" та буде учасником дискусій. Стажувався в турецькій службі телеканалу CNN, працював у Gazeta Wyborcza. Його статті та репортажі, присвячені сучасному життю та культурі турецького суспільства, - центральні у його доробку.

Книжки українською мовою: у видавництві "Темпора" вийшло кілька книг Вітольда Шабловського – "Убивця з міста абрикосів", "Наша маленька ПНР" та "Танечні ведмеді".

 

Письменник Паоло Джордано

Країна: Італія

Книжки сучасного італійського письменника Паоло Джордано виходять мільйонними тиражами.

Паоло Джордано за основним фахом – фізик-теоретик. У січні 2008 року у видавництві "Мондадорі" вийшов його перший роман "Самотність простих чисел". Тільки в Італії 2008 року продали більш як мільйон примірників книжки, її переклали понад тридцятьма мовами. Автор романів "Людське тіло" та "Чорне і сріблясте".

Книжки українською мовою: Роман "Чорне і сріблясте" автор презентуватиме у Львові особисто. Раніше у цьому видавництві вийшов роман-бестселер Джордано "Самотність простих чисел".

 

Письменник Девід Саттер

Країна: США

Американський журналіст та публіцист, автор книг про розпад СРСР та пострадянську Росію. Експерт з питань Росії та Радянського Союзу. Звинувачував ФСБ Росії у підриві багатоквартирних будинків 1999 року. Останнє слугувало виправданням для розв'язання другої Чеченської війни. Автор доводить, що це було частиною конспіративних дій з приведення до влади у Росії Путіна. Саттер - автор документальних книжок про Росію, які базуються на історіях з життя радянських громадян та росіян.

Книжки українською мовою: нова книга "Менше знаєш, краще спиш" із фактами про злочини путінського режиму проти своїх громадян вийде українською у видавництві "Дух і Літера".

 

Письменник Марек Вадас

Країна: Словаччина

Представник постабсурдної літератури так званого "чорного" і "зеленого" гумору. 1994 року дебютував збiркою оповiдань "Малий роман", яка була добре прийнята в основному молодими читачами. За 2 роки видав разом з Еманом Ерделі роман "Університет". Книжка стала причиною скандалу, оскільки критикував погані звички педагогів. Кiлька разiв їздив до Африки. Його збірка оповідань "Казки з чорної Африки" отримала премію Bibiany за найкращу дитячу книгу. 2013-го вийшла його наступна книга оповідань "Чорне на чорному".

Книжки українською мовою: 2011 року у видавництві "Тімпані" вийшла книжка "Відчайдушно гарне життя" – оповідання Вадаса з книжок "Цiлитель" і "Чому смерть сміється".

 

Письменниця Ася Казанцева

Країна: Росія

Авторка книжок "Хто б міг подумати! Як мозок змушує нас робити дурниці" та "В інтернеті хтось не правий! Наукові дослідження суперечних питань". Письменницьку діяльність розпочала на ЖЖ, де незабаром стала однією з найбільш затребуваних авторок. Сьогодні, окрім письменництва, Казанцева регулярно проводить лекції для широкої аудиторії з метою популяризації науки. Ерудованість цієї дівчини, наукова компетентність і талант описувати складні речі простою мовою оцінили вчені і читачі далеко поза межами рідної країни.

Книжки українською мовою: у видавництві "Віват" вийшов переклад книжки "Хто б міг подумати! Як мозок змушує нас робити дурниці".

 

Письменник Кеннет Клеметс

Країна: Швеція

Поет, дебютував 1997 року збіркою поезій "Рік із тринадцятьма місяцями". Автор восьми збірок поезій. Разом із поетом Йорґеном Ліндом та митцем Улою Острандом був одним із редакторів літературного часопису Gräs. Вірші Клеметса перекладені іспанською, фінською, перською, білоруською, російською, українською мовами.

Книжки українською мовою: у "Видавництві Альбіни Позднякової" вийде український переклад збірки "Дотик".

 

Письменник Альвідас Шляпікас

Країна: Литва

Поет, драматург, актор, режисер. Працював у театрах Вільнюса й Каунаса. Декілька років був головним редактором тижневика Спілки письменників Литви "Література і мистецтво". Видав дві книжки поезій, кілька збірок новел, роман "Моє ім'я – Маріте", який переклали естонською, польською, німецькою, нідерландською та українською мовами. Книжка стала бестселером у Литві, де вийшла 2012 року. Пише теле- і кіносценарії.

Книжки українською мовою: у вересні вийде український переклад роману "Моє ім'я – Маріте" Альвідаса Шляпікаса у видавництві "Брайт Стар".

 

Письменник Юркі Вайнонен

Країна: Фінляндія

Автор романів, есеїв, радіоп'єс, майстер короткого оповідання. Від 2015 року ще й обіймає посаду голови Спілки письменників Фінляндії. Вже перша його збірка новел — "Мандрівник-дослідник та інші оповідання" отримала престижну національну премію газети "Гельсінґін Саномат".

Один із провідних письменників сучасної Скандинавії, за визначенням критиків – "фінський Кафка".

Книжки українською мовою: у видавництві "Комора" вийшла друком книга з 13 вибраних новел Юркі Вайнонена.

 

Письменник Клаус Анкерсен

Країна: Данія

Данський літератор. За освітою філософ і антрополог. Працює з літературою та міждисциплінарним мистецтвом. Пише данською та англійською. Дебютував 2003 року.

Видав 4 книги, CD із поезією, документальний фільм; поезію та прозу друкували у часописах та антологіях за межами Данії. Співавтор документального фільму Peanuts & Fri Fad.

Книжки українською мовою: книжка "Несподіваний збіг" вийшла друком у видавництві "Крок".

Зараз ви читаєте новину «10 зіркових іноземних письменників Форуму видавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі