четвер, 01 липня 2021 11:45

Заради третього шлюбу Мерилін Монро прийняла юдаїзм

1 липня 1956 року кіноакторка й модель Мерилін Монро одружилася з драматургом Артуром Міллером. Це був третій і останній шлюб кінозірки.
Уперше вони зустрілися на світському рауті 1951 року. Жінка закохалася в письменника. Через це довгий час відмовляла іншим шанувальникам на пропозицію взяти шлюб. В одруженні із зіркою поталанило чемпіону з бейсболу Джо Ді Маджо. 14 січня 1954-го в мерії Сан-Франциско відбулася церемонія одруження акторки й бейсболіста. Їхній шлюб тривав дев'ять місяців.

Після розлучення зі спортсменом Монро починає активно займатися в акторській школі, проводити довгі репетиції й читати книжки. Через чотири роки після знайомства Міллер і Монро зустрічаються знову. Згодом зрозуміли: дружні стосунки перейшли в романтичні. Майже рік потай зустрічалися.
Міллер був родом із заможної єврейської родини. У 34 роки здобув Пулітцерівську премію. Його називали літературною совістю американського суспільства. У студентські роки він одружився з католичкою Мері. Разом виховували двох дітей.

Зрештою письменник оформив розлучення. Шлюб із Монро уклав 1 липня 1956 року. Міллер був євреєм, тому акторка прийняла юдаїзм. Пара зіграла весілля за єврейським звичаєм у Нью-Йорку.

Автор: salfetki.org.ua
  Мерилін Монро вийшла заміж за Артура Міллера
Мерилін Монро вийшла заміж за Артура Міллера

Драматург через кілька тижнів після одруження записав у щоденнику: "Мені здається, що вона маленька дитина, і я її ненавиджу". Модель побачила це й була шокована. Сталася сварка. Пара сварилася й через те, що Монро любила веселе товариство: влаштовувала вдома гучні репетиції з піснями й танцями. Роздратований Міллер, забравши собаку, годинами гуляв на вулиці.

Ситуація ускладнювалася й тим, що письменник за два роки спільного життя з Монро не написав якісних творів. Критики називали його підкаблучником. Міллер впав у депресію.

Монро продовжувала зніматися в кіно. Постійно переживала щодо невдалих вагітностей: акторка завжди хотіла мати дітей і в кожному шлюбі намагалася завагітніти. За час шлюбу з письменником мала три викидні. Вона переживала депресію, страждала на безсоння та ковтала заспокійливе, іноді змішуючи його з алкоголем.

Після численних конфліктів подружжя вирішило розірвати стосунки. 20 січня 1961 року вони розлучилися. Після цього Міллер не соромився критикувати їхні стосунки. Офіційною причиною розлучення була "різниця характерів".

Знаменита білявка померла через півтора року після розлучення. Драматург на похорон не прийшов.

Через три роки після смерті акторки Міллер написав п'єсу "Після гріхопадіння". Присвятив своєму невдалому шлюбу. В образі нервової та неврівноваженої головної героїні глядачі побачили натяк на Монро. Під час прем'єри вистави в Парижі публіка освистала письменника й закидала його тухлими яйцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мерилін Монро повернулася в кіно через ліжко

Згодом у мережі з'явилися архівні відеозаписи Монро за 1956 рік. Її друг і фотограф Мілтон Грін опублікував записи з весілля акторки й Міллера.

1 червня 1926 року в Лос-Анджелесі народилася Норма Джин Мортенсон, яка стала відомою на весь світ як Мерілін Монро - кіноакторка й співачка. Її образ став одним з найкультовіших образів американського кінематографа і світової культури. Мати майбутньої зірки, кіномонтажниця Ґледіс Бейкер, мала кілька коханців, тому невідомо від кого з них народилася Норма. Ґледіс страждала на розлади психіки, тому дитину забирали в прийомні сім'ї.

Зараз ви читаєте новину «Заради третього шлюбу Мерилін Монро прийняла юдаїзм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі