вівторок, 02 травня 2006 20:20

У 2005 році загинуло 63 журналісти

У 2005 році в світі загинули щонайменше 63 працівники ЗМІ, більше 100 знаходилися в тюремному ув"язненні і близько 1300 стали жертвами нападів. Про це йдеться в щорічній доповіді міжнародної організації "Репортери без кордонів", що базується в Парижі.

Уже третій рік поспіль найнебезпечнішою країною вважається Ірак. Починаючи з вторгнення американських військ на територію Іраку в 2003 році, у цій країні загинули 74 працівники ЗМІ. Подібної статистики не було ще в жодній країні з часів Другої світової війни.

У той же час "Репортери без кордонів" підкреслюють, що в 2005 році спостерігався розвиток свободи слова. Певну роль у цьому зіграла публікація в данській газеті карикатур на пророка Мухаммеда і скандал, що розгорівся навколо них. Незважаючи на незадоволення мусульманського світу, карикатури були передруковані в декількох європейських і арабських країнах. "Репортери без кордонів" вважають, що особливий інтерес до подібних гострих питань можна розцінювати як новий виток розвитку свободи слова в світі, повідомляють РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У 2005 році загинуло 63 журналісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі