пʼятниця, 26 серпня 2022 18:55

Спецтема: Війна Росії проти України

"Схоже на ПТСР" – актор Стороженко розповів про наслідки поранення на передовій

"Схоже на ПТСР" – актор Стороженко розповів про наслідки поранення на передовій
Актор Віктор Стороженко пригадав, як зазнав поранення на передовій. Фото: instagram.com/martinfildman

Актор Віктор Стороженко розказав про наслідки поранення на передовій. У серпні під час важкого артилерійського бою в Бахмутському районі на позиції ЗСУ, які він утримував, прилетіла касетна міна.

Солдат батальйону "Свобода" зазначив, що йому пощастило. Як зазнав поранення і які тепер має наслідки, актор розповів в інтерв'ю "Українській правді".

"Мені пощастило – я був в активних навушниках, уламок потрапив у кістку під око, зробив дві дірки й вийшов. Моє обличчя розпухло, щелепа сильно боліла. Я навіть думав, що верхні зуби випадуть. Вже в Мечникова (лікарні в Дніпрі. – Gazeta.ua) поставили дренаж, коли набряк зменшився, все склали, зашили", – пригадав Стороженко.

Мартін Філдман, псевдонім актора, зізнався, що після поранення має щось схоже на посттравматичний синдром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мовчки задонатив: Астаф'єва показала українця, який переказав $60 млн на ЗСУ

"У мене щось схоже на ПТСР. Я так розумію, що поранення стало точкою в тій психологічній, фізичній втомі, яка накопичувалася. Цей бій у Зайцевому став найважчим у моєму житті. Він став переломною річчю. Коли я вперше приліг після поранення, подумав: клас, нарешті можу поспати. Але тільки заплющив очі – бац, приліт міни. Я такий: "Ага". Заспокоююсь, заплющую очі – знов приліт. Розплющую, заплющую – те саме. І все це було лише в моїй уяві", – розповів він.

Згодом Стороженко зрозумів, що не може спати.

"Попросив пігулки, мене вирубило на кілька годин тільки о 4:00. Наступної ночі, коли я заплющив очі, починався стрілецький бій, якого насправді не було. Потім були ночі, коли я прокидався від потужного болю в ребрах, наче мені їх хтось ламав. Або зі сльозами, коли мене кликав син", – сказав актор.

Стороженко, який має псевдонім Мартін Філдман, вдруге стане батьком. Радісну новину дізнався за кілька днів до початку повномасштабного вторгнення.

Актор також пригадав, як розпочався його страшний ранок 24 лютого.

Зараз ви читаєте новину «"Схоже на ПТСР" – актор Стороженко розповів про наслідки поранення на передовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі