середа, 10 лютого 2021 12:37

Продають "бульбашковий" будинок П'єра Кардена
6

Будинок модельєра продають
Фото: designboom
Будинок модельєра продають
Будинок модельєра продають
Будинок модельєра продають
Будинок модельєра продають

Маєток французького модельєра П'єра Кардена виставили на продаж. Його створив угорський архітектор Антті Ловаг у 1970-ті.

"Бульбашковий" будинок, який розташований на півдні Франції, намагалися продати декілька років тому за понад 11 млрд грн - 300 млн фунтів стерлінгів. Площа маєтку досягає 1,2 тис. кв. м. Він побудований з переплетених просторів бульбашок, що перемежовані терасами та басейнами.

На території будинку розміщені сади, ставки та басейн площею понад 8,5 тис. кв. м. Вікна різного розміру та розташовані несиметрично. У маєтку є 10 спалень, панорамна вітальня та банкетний зал на 500 місць з видом на море і Каннську затоку, як пише видання Designboom.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали елітні маєтки Потапа і Каменських, Горбунова й Осадчої

У цьому будинку проходили зйомки кліпу на пісню "Глубоко" виконавців Наді Дорофєєвої та Monatik.

29 грудня у віці 98 років пішов із життя французький модельєр П'єр Карден. Про смерть Кардена повідомили його рідні. Він помер у лікарні французького міста Нейї-сюр-Сен. Причина смерті дизайнера невідома.

Карден працював з 1947 року в ательє Крістіана Діора. 1950-го заснував власний бренд.

Зараз ви читаєте новину «Продають "бульбашковий" будинок П'єра Кардена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі