середа, 13 липня 2022 11:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Осадча зворушила історією сім'ї, яка пережила окупацію в Маріуполі

Осадча зворушила історією сім'ї, яка пережила окупацію в Маріуполі
Катерина Осадча показала першу емоційну зустріч української сім'ї, яка пережила окупацію в Маріуполі. Фото: instagram.com/kosadcha

Телеведуча Катерина Осадча в рамках проекту "Знайти своїх" показала першу зустріч української сім'ї, яка пережила окупацію в Маріуполі.

Від березня команда шукала 33-річного Яна Левіва з Маріуполя. З ним було втрачено зв'язок майже від перших днів окупації. Сюжет показали в ефірі національного телемарафону.

"На початку вторгнення ми благали його виїхати з Маріуполя, на що він нам відповідав, що в нього все добре, він має що їсти, пити та не буде евакуйовуватися. Одразу після розмови про евакуацію ми втратили зв'язок з ним та з моїм онуком", – розповідає мати чоловіка.

Декілька тижнів жінка не мала зв'язку зі своєю родиною. Наприкінці березня Левів таки зміг зателефонувати матері. Перша зустріч родини відбулася днями на вокзалі міста Чоп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осадча вразила історією про важкопораненого українця, який опинився у російському полоні

"Він зателефонував мені і сказав, що всі живі. Бійці з Азовсталі дали йому зарядити телефон, і він зміг поговорити зі мною. Це був найщасливіший момент у моєму житті. Ми чекали на цю зустріч дуже довго. Я допускала те, що він міг бути поранений або у полоні, але благала Бога, щоб він був живий. Кожен день я думала, чи голодний він, чи є в нього питна вода", – розповідає мати.

Під час емоційної зустрічі чоловік розказав, в яких умовах він був під час окупації та як це вплинуло на його життя.

"Їсти взагалі не хотілося. В нас не було питної води, ми топили сніг з дахів будинків. Про комфорт у той момент ніхто не думав, адже головною метою було виживання", – каже.

Додає, що шлях до Чопа був складний.

"Спочатку виїхав до Бердянська, пройшли дуже багато блокпостів і потім кілька днів чекали на волонтерів, які допомогли нам їхати далі", – розповідає.

Левів каже, що Маріуполь – це вже зовсім інше місто. Не таке, яким воно завжди було.

"Під час окупації я бачив як люди отримували травми під час обстрілів, бачив багато трупів просто посеред вулиць, адже лікарів у Маріуполі немає. Зараз я бажаю повністю змінити своє життя, адже зрозумів, що кожна людина повинна не боятися жити і робити все, чого вона бажає поки жива, бо "завтра" може не наступити", – каже він.

"Знайти своїх" – це соціальний проєкт Катерини Осадчої та телеканалу "1+1", який допомагає українцям знайти близьких, з якими втратили зв'язок через вторгнення РФ на територію України.

Для того, щоб подати заявку на пошук людини, потрібно написати у чат-бот @UKRescueBot, який можна знайти у "Закріплених повідомленнях" на телеграм-каналі "Пошук зниклих" за посиланням.

Зараз ви читаєте новину «Осадча зворушила історією сім'ї, яка пережила окупацію в Маріуполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі