вівторок, 12 березня 2024 10:40

Організатори Євробачення змінили правила виступів і голосування у суперфіналі: подробиці
3

Організатори Євробачення змінили правила виступу й голосування у суперфіналі
Фото: instagram.com/eurovision
alyona alyona і Jerry Heil
alyona alyona і Jerry Heil

Організатори пісенного конкурсу Євробачення-2024 назвали нові правила фіналу.

Відтепер представники "Великої п'ятірки" (Велика Британія, Італія, Франція, Німеччина, Іспанія) і представник країни, що перемогла минулого року (Швеція) виступатимуть в півфіналах конкурсу разом з іншими учасниками. Про це повідомляє Суспільне.

"Ми вважаємо, що ця зміна дає країнам "Великої п'ятірки" та країні-господарці більш справедливі умови для участі у фіналі, оскільки тепер у них є можливість виступити на сцені півфіналів "по-справжньому". Крім того, це також і виграшна ситуація як для глядачів на арені, так і для глядачів, які дивляться вдома, оскільки вони зможуть побачити всі виступи учасників цьогорічного конкурсу наживо перед гранд-фіналом", - прокоментувала виконавча продюсерка Євробачення-2024 Ебба Адіельссон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євробачення: alyona alyona і Jerry Heil вперше похитнулися у рейтингу букмекерів

Крім цього, організатори продовжили час для глядацького голосування у фіналі. Воно розпочнеться перед виходом на сцену першого учасника. Чекати завершення концертної частини вечора більше не потрібно.

Решта країн, які не беруть участь у Євробаченні зможуть голосувати відразу після завершення генеральної репетиції суперфіналу. Таким чином у них буде для цього майже доба.

68-й пісенний конкурс відбудеться у шведському місті Мальме. Перший і другий півфінали заплановані на 7 і 9 травня (на одному з них виступить Україна), а грандфінал - на 11 травня. Цього року Україну представлятиме дует alyona & Jerry Heil з піснею Teresa & Maria.

Зараз ви читаєте новину «Організатори Євробачення змінили правила виступів і голосування у суперфіналі: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі