субота, 07 березня 2020 00:25

Олександр Стоянов і Катерина Кухар розповіли про коронавірус у Франції
5

Катерина Кухар і Олександр Стоянов у Франції
Фото: надала Катерина Кухар

Французький тур Катерини Кухар і Олександра Стоянова підійшов до завершення. За 2 місяці українські артисти балету провели у Франції близько 50 вистав. У цьому році їх гастролі почалися з Китаю, де вони побували на Різдво, ще до того, як оголосили про коронавірус. Опісля вони відлетіли до Франції. Український балет завдяки ініціативі Олександра Стоянова подивилися понад 100 тисяч французьких глядачів.

Артисти розповіли про те, як Франція реагує на короновірус. Самі ж, каже Олександр, намагалися думати про краще.

"Багато що залежить від того, як сама себе людина налаштувала. Яку вона дала собі установку. Найскладніше випробування і боротьба для людини - це подолати власні страхи".

"Франція, як і інші країни, охоплена панікою, - розповідає Катерина. - Дуже багато людей в магазинах, в театрах і музеях ходять в масках, більшість з них - азіати. Найцікавіше, що через це абсолютно не зрозуміло хто з них хворіє, а хто здоровий ".

"У той же час цікава деталь. У Франції в аеропорту немає огляду пасажирів, люди летіли без масок. А ось коли ми летіли в Україну, то багато людей в масках, і по прильоті в аеропорту Бориспіль перевіряли температуру", - додає Олександр.

Прима каже, що вони з чоловіком маски не носять, оскільки допомогти можуть лише респіраторні, в яких дуже складно дихати і які складно купити.

"Але ми намагаємося підтримувати імунну систему. П'ємо теплі напої з медом, імбирем, коренем женьшеню й іншими травами. Звичайно, дуже важливі засоби гігієни: миття рук по приходу додому, а також ми, наприклад, промиваємо навіть ніздрі пазухи мильним розчином, тому що коронавірус - це повітряно-крапельна інфекція ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Освіта в Україні має бути кращою" - прима-балерина Катерина Кухар

У Франції подружжя дало 48 вистав протягом двох місяців. Вистави через вірус європейські театри не скасовували. У великих театрах були повні зали.

"В Італії закрили міланську оперу, показ мод в Італії проходив при порожніх залах, - зізнається Катерина. - Але у Франції все трохи спокійніше. Хоча на деякий період закрили Лувр, але потім знову відкрили. Першого числа через страйк в Опера Бастилія скасували спектакль, але на один день. Ми зовсім недавно в цьому театрі з Сашком дивилися неокласичну хореографію Баланчина. Опера Бастилія була створена як майданчик де все можливо, де немає кордонів і все ультрасучасно. Там і правда ніби стерті кордони, починаючи від лояльного дрес -коду. Уявіть собі, ніхто не знімає навіть верхній одяг, хто в джинсах, хто у вечірньому, хто в спортивному, всіх пропускають до зали. А в кінці вистави трапився міні страйк з плакатом одного з глядачів ", - поділилася прима-балерина.

У Франції українські артисти балету встигли не тільки показати українське балетне мистецтво, а й побачити екзотичні й цікаві місця. Цього року серед таких міст були - Санарі Сюр Мер, Ментон, Париж і багато інших.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Стоянов і Катерина Кухар розповіли про коронавірус у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі