четвер, 29 жовтня 2015 11:47

"Ніщо не може змусити вас вбивати" - репер Децл
6

Автор: Ірина Козюпа
 

Кирил Толмацький, який запам'ятався більшості з покоління 2000-х, як репер Децл, сьогодні у порівнянні з іншими представниками хіп-хоп культури справжній аскет. На столі у гримерці лише сік, кава та пляшка якісного кон'яку. На самому музикантові звичайні сорочка та джинси. Говорить мало, але вичерпно.

Незмінними в образі репера, дебютна платівка якого розійшлася мільйоном копій, залишились дреди, які тепер сягають йому нижче колін. Музикант сідає на шкіряний диван, тримаючи в руках вапорайзер, яким час від часу затягується, випускаючи густий дим з ароматом вишні. Теперішній Кирил виглядає інакше, ніж на початку своєї кар'єри, інакшою є і музика, яку він сьогодні пропонує своєму слухачеві.

Минулого місяця вийшов кліп на твою нову пісню My own song. Що хотів сказати цією роботою?

- Пісня про те, що я ні на кого не орієнтуюся, йду своїм шляхом. Мені не важливо, хто і що говорить, мені важливо, що у мене є. Є люди, які мене підтримують, слухають, розуміють мою філософію і їх стає з кожним роком більше, і мені не потрібно пхати себе в усі дірки, проплачувати радіо-теле ефіри і так далі. Сарафанне радіо працює набагато краще. Я вважаю, що роблю музику, яка гармонізує людей і відновлює їх енергетичні тіла. Я хочу, щоб мене називали просто музикант, не став би вішати ярлики.

Автор: Ірина Козюпа
 

Чим крім музики сьогодні займаєшся?

- Я випускаю вапорайзери, електронні сигарети. В Америці добре пішло, в Росії не сприймають ще й не розуміють навіщо це потрібно. Вапорайзер приємно пахне і в приміщення, де курити заборонено, його можна приносити. Співпрацюю з головними дистриб'юторами, які виготовляють рідину для електронних сигарет.

Те, що ти робиш у музиці сьогодні відрізняється від того, що ти робив 15 років тому. Що змусило тебе змінити напрямок творчості?

- Я завжди хотів позбутися кайданів продюсерства і зайнятися своїм проектом сам. Тому що надто багато креативу вкладали люди, котрі займалися моїм проектом, в кінці-кінців запороли проект на певному етапі. Також мені батько перекривав кисень і було складно відновити всю гастрольну діяльність. І тільки зараз все почало відновлюватися, знову працюю, знову нова хвиля. Ну а як такий я ніколи не зникав, весь час щось робив, щось пробував нове, з кимось працював. З батьком я не спілкуюся 10 років, з мамою спілкуюся досить добре.

Автор: Ірина Козюпа
 

Ти досяг успіху у доволі юному віці. Якщо б сьогодні зустрів Кирила тих часів, від чого застеріг би його?

- Це дуже великий перелік речей. Я б намагався не зустрічати того Кирила (усміхається).

На твою суб'єктивну думку, хто сьогодні з хіп-хоп музикантів гідно представляє цей музичний сегмент?

- МС Check, Каста, якимось чином, можу когось пропустити, але ще хочу виділити Beat-Maker-Beat, він грає в Лондоні, це моя надія. Вважаю його талановитою людиною, знаю його з 13 років. Ми досі спілкуємося, він нікуди не подівся, як зробили багато хто, він залишається поруч, розвивається, дуже круто.

А серед українських хіп-хоп виконавців, кого слухаєш?

- "Танок на майдані Конго", не знаю наскільки це хіп-хоп, Green Grey, але це теж не хіп-хоп.

Автор: Ірина Козюпа
 

На яких книжках сьогодні росте твій син?

- Він читає все: від Бредбері і Террі Пратчетта, до Булгакова. Зараз, по-моєму, шкільну програму "Війна світів" .Фантастику якусь він любить читати. Останнє, що сам прочитав (замислюється) ... Щось з класики. Я теж люблю Террі Пратчетта, враховуючи, що він пішов з життя нещодавно, я перечитую кілька його романів і мені подобається його погляд.

Ти багато подорожуеш. Як ставишся до тривожних змін, які сьогодні відбуваються у світі?

- Все сумно. Але це не тільки в Україні відбувається, але і по всьому світу якась нісенітниця. Я подорожую і бачу, що почали речі мінятися. Ось приміром, їхав з Кишинева до Одеси. На кордоні спочатку напружено поставилися до російського паспорту, а коли пробили "хто", зверталися добре, ввічливо. Мені сподобалося ставлення.

Автор: Ірина Козюпа
 

У Кишиневі без Президента скільки років економіка? Нормально, всі люди працюють, відповідно задаєшся питанням: навіщо це потрібно? Верхівка, монархія, культ особистості і т.д. Речі змінюються, але для цього ми повинні постаратися. Я не позиціоную себе, як житель однієї країни, а як мешканець однієї планети Земля. Я в Москві перебуваю неповні 6 місяців. Їду на гастролі.

Влітку в Україні подали електронну петицію щодо легалізації марихуани. Як ставишся сам до цього?

- Це було б правильно, якби легалізували як у Європі, в Америці, в більшості розвинених країн. Я вважаю багато підтримають, це нормально, не страшно.

Автор: Ірина Козюпа
 

Як людям впоратися з тим напруженням, яке існує навколо сьогодні?

- Треба ставитися спокійно до каверзних питань, читати більше книжок, подорожувати, розвивати себе мистецтвом, ніколи не впадати у відчай і пробувати нове. Як то кажуть: "хочеш жити, вмій крутитися". Ми народилися в таких країнах, що нам все життя доводилося це робити. Так, щоб все помінялося, такого не буває. Тому головне бути на позитиві. Не йдіть на війну, це жахливо, в першу чергу безвідповідально по відношенню до близьких людей, і ніхто, і ніщо не може змусити вас вбивати.

Рецепт від Кирила Толмацького, як залишатися на позитиві?

- Музика приводить до гармонії з самим собою. Класична музика: Шуберт, Бах - музика гармонізує, від цього можна рухатися далі.

Зараз ви читаєте новину «"Ніщо не може змусити вас вбивати" - репер Децл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі