пʼятниця, 08 вересня 2017 17:38

Найгарніші пишнотілі моделі України дефілювали на показі Андре Тана
5

В Україні оберуть найкращу модель плюс-сайз

У КМДА в рамках Ukrainian Fashion Week відбувся показ колекції весна-літо 2018 українського дизайнера Андре Тана, яка присвячена євроінтеграції. Дизайнер презентував колекцію для жінок з пишними формами.

Вперше на українському тижні моди разом зі стандартними моделями на подіум вийшли дівчата розміру "плюс-сайз".

Дівчата плюс-сайз брали участь у кастингу на проект "Модель XL", який вже цієї осені стартує на "1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінки з пишними формами на телеканалі 1+1 боротимуться за "квиток" у модельний бізнес

Після завершення показу стали відомі імена членів журі проекту "Модель XL". Ними стали Андре Тан, Катерина Осадча, Тетяна Мацкевич та Влад Яма.

"Колекція "Тан плюс" з'явиться у продажі для всіх жінок України з лютого у магазинах від "TAN". Одяг в колекції буде до 58 розміру і кожна жінка дозволить собі таку сукню.

Я звик працювати з нестандартними моделями, тому для мене не було нічого нового та дивного. У жінок плюс-сайз свої особливості фігури і кожна з них повинна їх правильно підкреслювати. Стандартні моделі – більше підходять для показів у світшотах та бомеберів, а вечірні сукні краще демонструвати на моделях плюс-сайз, тому що у них такі гарні, апетитні форми, що річ, як цукерку хочеться одразу купити", - говорить Андре Тан.

Відома модель плюс-сайз з Латвії Тетяна Мацкевич з українським корінням, активно розвиває ідею бодіпозитиву у своїй країні, а також намагається зробити подібну революцію у світі стандартів краси і в Україні. Про те, як відмовилась від дієт, власну лінію одягу та зйомки з Ешлі Грем, розповіла в інтерв'ю Gazeta.ua.

Як вам працювалось з українськими красунями розміру плюс-сайз?

 

Всі гарні і майже впевнені у собі, а за допомогою проекту ми їх ще більше робимо відкритими. Найскладніше перевчити і навчити себе сприймати, як гарну. Щоб жінки розуміли, що вони частина цього суспільства, тому що є багато жінок, які пережили ситуацію пов'язану з образами зовнішності. У них є комплекси та невпевненість у собі, тому у проекті ми налаштовували їх, що вони прекрасні і тепер ми раді, що вони пройшлися дуже гідно на показі і нам зрозуміло, що ми досягли своєї мети.

У Латвії ви заснували рух бодіпозитиву. Результат вже помітний?

Цей рух ще в процесі. Комусь ще важко сприймати себе такою, як є і дівчата хочуть схуднути та втратити свою індивідуальність. Але прогрес відчутний. Дівчата з пишними формами починають себе сприймати позитивно. Це не значить, що ми закликаємо жінок бути гладкими. Але ж є дівчата, які просто не можуть бути дуже худими через гени чи особливості організму. Ми доводимо, що жінки з пишними формами теж красиві, і хочемо, щоб дівчата в тілі не відчували себе ніяково, а стали впевненішими в собі, вірили в себе. Ми розбиваємо застарілі стандарти краси. У Латвії це популяризується і дівчата починають звикати і багато з них стають плюс-сайз моделями. Починалось все по-трішки, було багато негативу, люди не хотіли сприймати нічого нового але поступово почали замислюватись над тим, що важливіше бути індивідуальним, аніж сліпо наслідувати якісь надумані ідеали краси.

Андре Тан представив першу колекцію для жінок з формами. У Латвії є дизайнери, які працюють у цьому напрямі?

Одного разу зрозуміла, що прекрасна

В який момент зрозуміли, що можете мотивувати інших?

Завжди намагалась схуднути, але все одно поверталась у свою природну форму і якось просто вирішили сприймати себе такою яка є. Всі кажуть тобі: "ти така гарна", "тобі до лиця те, якою ти є", я не вірила в це, адже була одержима дієтами і тренуваннями. Але одного разу зрозуміла, що прекрасна. Просто не треба худнути, а треба тримати себе у формі, що б бути підтягнутою, ходити у спорт зал, до косметолога, займатися, правильно харчуватися і не переживати. А після косметичних процедур жінка виходить з іншим настроєм. Про це говорю у інтерв'ю, у блогах і провокую жінку, щоб вона почала себе любити, я не пропагую ожиріння і ласування стравами на ніч. Але вважаю, кожна жінка має слідкувати за собою і любити себе. Якщо йдуть вулицею дві дівчини: худа та струнка, авжеж струнка гарніша, адже вона модна, на неї шиють багато яскравого одягу. На повненьку - сірі балахони, хоча і симпатичні. Авжеж чоловіки будуть звертати увагу на струнку, не тому, що вона худіша, а тому, що сучасніша. І ця пропозиція, яка є вона не дає можливість жінці з плюс-сайз. Провокує жінок сумніватися у собі, вони не можуть самовиражатися. Жінки з грошима можуть індивідуальний пошив замовити у дизайнера, але є й інші жінки без такої можливості і вони теж гідні бути щасливими.

За океаном моделі плюс-сайз у тренді давно. Слідкуєте за відомими моделями з пишними формами?

 

Так, надихають Ешлі Грем, Тара Лін, Деніс Бідо, дуже багато моделей плюс-сайз за якими я слідкую у соцмережах, хоча ми особисто не знайомі. Ми підписані одна на одну. Нас часто поєднують на обкладинках глянцу, я навіть знімалалась разом з ними.

Проект "Модель XL", який створений за німецьким форматом "Curvy Supermodel", покликаний не тільки розширити сучасне поняття краси, але і допомогти простим жінкам стати впевненішими у собі, позбутися комплексів, стереотипів і полюбити своє тіло таким, яке воно є. У проекті 10 дівчат розміру plus size виконуватимуть різні завдання і боротися з власними комплексами під наглядом суворого і професійного журі, своїм прикладом доводячи, що природна краса - це не тільки здоров'я, але й привабливість, жіночність та сексуальність.

Прем'єра проекту "Модель XL" відбудеться на "1+1" вже цієї осені.

Зараз ви читаєте новину «Найгарніші пишнотілі моделі України дефілювали на показі Андре Тана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі