четвер, 01 лютого 2018 18:34

Марія Яремчук розповіла, як знімали інтимну сцену з Валерієм Харчишиним у "Легенді Карпат"
18

Марія Яремчук та Валерій Харчишин презентавали фільм "Легенда Карпат"
Фото: Ірина Козюпа
Марія Яремчук та Валерій Харчишин презентавали фільм "Легенда Карпат"
Марія Яремчук та Валерій Харчишин презентавали фільм "Легенда Карпат"
Марія Яремчук та Валерій Харчишин презентавали фільм "Легенда Карпат"
Марія Яремчук та Валерій Харчишин презентавали фільм "Легенда Карпат"

У Києві відбулась презентація офіційного трейлера до фільму "Легенда Карпат". Про картину журналістам розповідали режисер Сергій Скобун, виконавці головних ролей Марія Яремчук та Валерій Харчишин, який також презентував кліп гурту "Друга Ріка" з кадрами з історичного екшена.

За словами режисера, кандидатів на головні ролі затвердили одразу.

"Ми обирали акторів не тільки за зовнішними даними, хоча Валерій високий, міцний, завидний чоловік, на якого, коли він йде вулицею, озираються жінки, а нам важлива жіноча аудиторія. До того, Валерій не тільки гарний музикант, він ще грає у театрі. Йому було на першому етапі зйомок непросто увійти в образ і це нормально. Але з часом він зумів знайти певні риси характеру схожі з рисами свого персонажу. Марія Яремчук дуже талановита. Їй легко давалася роль гуцулки, тому що вона родом з тих місць. Вона приносила легкі риси: смак, стиль, голос, погляд, манера поведінки, легка вереднуватість, що було родзинкою. Це їй давалося легко, тому що це природа", - говорить Сергій Скобун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марію Яремчук насильно видали заміж в новій історичній драмі

Зйомки проходили у Карпатах більше року. Актори знімались у спеку та холод в найнебезпечніших умовах.

"З Марією було дуже приємно грати, дуже легко. Для мене моменти, коли можна поспілкуватися, просто постояти поряд з Марією, були віддушеною. Тому що це був відпочинок від боїв, тих непростих сцен, які доводилось грати. Велике випробування і відповідальність грати Довбуша і це мене вантажило - і я чекав, коли прийде Марічка і ми з нею зіграємо кохання. Його не потрібно було навіть грати, це було легко", - ділиться Валерій Харчишин про співпрацю з Марією Яремчук.

Про те, як отримала роль у картині, та чи була дублерка у відвертих сценах Марія Яремчук розповіла Gazeta.ua.

Автор: Ірина Козюпа
  Марія Яремчук та Валерій Харчишин презентавали фільм "Легенда Карпат"
Марія Яремчук та Валерій Харчишин презентавали фільм "Легенда Карпат"

Як знаходили час між акторською та співочою кар'єрою, адже зйомки проходили у горах?

Я дізналась, що друзі знімають кіно. Приїхала на проби. Мене одягнули у костюм і я мала грати сцену, де благаю Валерія залишитися зі мною. Ми знімали епізоди, я приїжджала на один день у Карпати і через деякий час поверталась знову на майданчик і так протягом півтора року. Я навіть не очікувала, що вийде так круто, європейська комісія оцінила картину. Головне ентузіазм, а на ньому можна гори звернути.

Що було найважчим під час знімального процесу?

Найважче було падати у сіно. Валера розвертав мене і ми мали гарно та естетично впасти у сіно, а воно колиться, і там до того ж жучки різні. А все інше, не проблема. Я виросла у Карпатах, це мій дім і я все життя там провела. Мені у горах більш комфортно, ніж ходити по асфальту та підборах. У Карпатах все лего і просто, це було, як у дитинстві.

Творці картини підкреслюють, що під час зйомок всю команду переслідувала містика.

Один з епізодів ми знімали на вулиці, яку назвали на честь мого батька, Назарія Яремчука у Вижниці і я давно там не була. Виявилось, що в тому ж віці, що і я тато знімався на тій же вулиці в фільмі "Червона рута". Моя тітка мені про це сказала, тому доля супроводжувала акторів з самого початку. Це саме той приклад, коли сам Бог веде і все має секретний зміст.

У фільмі є інтимна сцена між вами та Валерієм Харчишиним. Доводилось користуватися допомогою дублерок?

У мене є татуювання на спині, а в той час, про який йде мова у картині, не могла Марічка мати татуювання, тому моя подруга Олена допомогла мені, коли треба було знімати руки Валерія Харчишина на мой спині. Потім випадково на її дні народженні її чоловік дізнався, що її спину покажуть у кінотеатрі на великому екрані. Це єдиний момент, коли дублерка мене врятувала з технічних причин, а в іншому мені не треба була допомога. Було дуже комфортно працювати з Валерієм.

Мені подобається по естетиці та зовнішньо Моніка Белуччі, а по глибині Дженніфер Лоуренс

"Легенда Карпат" ваш перший акторський досвід. На кого із зірок кінематографу рівняєтесь самі?

Мені подобається глибина Дженніфер Лоуренс, по естетиці та зовнішності Моніка Белуччі, за нею просто треба спостерігати та мілуватися, як Господь міг створити таке прекрасне створіння. Я дуже люблю Шарліз Терон. Якщо на когось рівнятися, то на неї.

Олекса Довбуш - героїчний карпатський ватажок, людина-легенда поза законом з відмінними бойовими навичками і даром передбачати майбутнє. Маленьким хлопчиком він залишається сиротою після того, як місцевий пан наказує вбити його матір. Провівши своє дитинство на засланні в горах, він повертається змужнілим воїном, щоб помститися за смерть своєї матері. Олекса збирає послідовників, щоб почати хрестовий похід проти пана, але у долі інші плани на нього.

Фільм "Легенда Карпат", зйомки якого відбувалися на території Чернівецької області, здобув друге місце у категорії "Найкращий художній фільм" на Міжнародному кінофестивалі Marbella International Film Festival, який відбувся у Іспанії.

Яким буде музичне оформлення фільму, поки залишається секретом, адже в кінокартині брали участь кілька українських музикантів.

"Нещодавно я написала новий трек, який називається" Дорога воїна ". Планувала презентувати цілий альбом на початку наступного року, але, думаю, цю пісню час показати зараз", - зізналася Марія.

Зараз ви читаєте новину «Марія Яремчук розповіла, як знімали інтимну сцену з Валерієм Харчишиним у "Легенді Карпат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі