середа, 17 лютого 2010 10:02

Ксенія Собчак увійшла до великого бізнесу

Ксенія Собчак увійшла до великого бізнесу

Телеведуча і світська левиця Ксенія Собчак придбала акції найбільшого в Росії стільникового ретейлера "Евросеть" на 1 мільйон доларів. Розмір пакету склав менше 0,1%.

"Думаємо, цей акціонер може принести нам нову течію", - повідомив президент компанії Олександр Маліс.

Акції були придбані у структури Олександра Мамута, що володіла до цієї операції 50,1%. Але Мамут як і раніше залишився контролюючим акціонером.

"Це не дуже велика частка, але, мені здається, пристойна приватна інвестиція", - сказав Олександр Маліс щодо покупки Собчак.

У свою чергу, Ксенія Собчак пояснила, що з такою часткою вона не зможе увійти до ради директорів, але "буде із задоволенням брати участь в діяльності компанії і, можливо, увійде до аудиторського комітету і комітету з компенсацій".

"Для мене це - бізнес-вкладення і можливість розібратися в чомусь новому для себе", - сказала телеведуча, не виключивши варіанту, що наступного року збільшить пакет акцій.

За словами представника "Евросети", в середу, 17 лютого, телеведуча збирається відвідати декілька салонів, але не збирається афішувати свої візити.

"Ксенія Анатоліївна хоче познайомитися з цим бізнесом, вона виявила бажання відвідати офіси, салони, прийняти участь в маркетингових акціях. Вона сказала, що їй цікаво спробувати", - додала співбесідниця.

На даний момент вартість компанії "Евросети" оцінюється в 1,6-2 млрд доларів. Основними напрямками діяльності компанії є здійснення роздрібної торгівлі стільниковими телефонами, цифровими фотоапаратами, персональним аудіоаксесуарами, підключення до операторів зв"язку і надання інформаційних послуг клієнтам. В даний час мережа компанії включає більше 4,3 тисяч магазинів, розташованих в 1385 містах Росії, України, Казахстану, Білорусі.

Дни.ру

Зараз ви читаєте новину «Ксенія Собчак увійшла до великого бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі