неділя, 14 квітня 2024 16:53

"Їхати кудись за кордон сенсу немає" - Катерина Тишкевич розповіла про боротьбу з тяжкою хворобою

"Їхати кудись за кордон сенсу немає" -  Катерина Тишкевич розповіла про боротьбу з тяжкою хворобою
Катерина Тишкевич погодилась на транскраніальну магнітну терапію. Фото: instagram.com/kateryna__tyshkevych

Українська акторка Катерина Тишкевич розповіла про лікування від тяжкої хвороби.

Вона звернулася до нового невролога і він зазначив, що у жінки дійсно складна ситуація з головними болями. Сенсу лікуватися за кордоном немає, написала вона в Instagram.

"Днями була ще в одного невролога. Виявляється, що я не всіх ще обійшла в Україні. Він сказав, що ситуація складна. Я дійсно перепробувала вже майже всі різновиди антидепресантів, що впливають на хронічні болі, і була у всіх лікарів. Він підтвердив, що їхати кудись за кордон сенсу немає, бо протоколи одні і ті самі на хронічний головний біль", - поділилася акторка.

Тишкевич призначили пити один із антидепресантів. Акторка раніше вже його приймала, але їй здалося, що препарат не дає ефекту. Виявилося, що його треба пити довше й у більших дозуваннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 29-річна Катерина Тишкевич потрапила до реанімації у важкому стані: подробиці

"Він сказав, що я не достатньо довго пила один препарат. Я його закинула через три тижні прийому, бо взагалі жодного ефекту не було. Цей конкретний препарат треба пити два місяці на максимальному дозуванні. Це реально тяжко. Я в той момент шукала просто більш безпечний для себе антидепресант", - розповіла вона.

Зараз від головних болів вона вживає два типи антидепресантів - антикомвульсант та нейролептик.

"Взагалі, у мене зараз така схема – це антидепресант одного типу та іншого, а також антикомвульсант. Я поки залишаю нейролептик. З нього я декілька разів вже намагалася зійти, але дуже сильно тривожність підіймається, і це ще погіршує стан. Дай Боже, щоб допомогло. Але це теж не одразу. Він сказав, що перші два тижні симптоми можуть погіршитися", - розповіла Тишкевич.

Їх також порадили пройти транскраніальну магнітну терапію. Цей метод дорого коштує та має невеличку доказову базу. Щоб розпочати лікування, вона оновила енцефалограму.

Якщо це не допоможе, то лишається лише електросудомна терапія. Але її цей метод лякає, бо можуть бути сильні побічні ефекти.

2022 року Катерина Тишкевич зізналась, що страждає від сильного головного болю. Під час повномасштабної війни хвороба почала прогресувати, знаменитість не могла підвестися з ліжка. Виною недугу акторки є порушення біохімії мозку, що викликана родовою травмою. Тривалий час Тишкевич лікувалася в Україні, а згодом полетіла на Балі, де провела пів року.

Зараз ви читаєте новину «"Їхати кудись за кордон сенсу немає" - Катерина Тишкевич розповіла про боротьбу з тяжкою хворобою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі