середа, 08 липня 2015 16:01

Авраама Руссо обрали читцем у храмі

Автор: moskva.fm
 

Співак Авраам Русс став читцем у храмі Святителя Миколая в Італії. Кілька місяців тому Авраам написав листа Папі Римському, в якому попросив особистої аудієнції. Співак зізнається, що давно мріяв поговорити з ним про об'єднання християнських конфесій.

Франциск відповів згодою, і Руссо прибув до Ватикану на аудієнцію. Природно, не з порожніми руками - він подарував Папі ікону Казанської Божої Матері, той прийняв подарунок і благословив співака. Після Ватикану Руссо поїхав в італійське місто Барі в храм Святителя Миколая. Там владика Іларіон висвятив його в чин читця. Тепер він піднімається о п'ятій ранку. У храмі проводить по 12 і більше годин, читає перед прихожанами фрагменти Писань, молиться біля мощей Миколая Чудотворця про здоров'я дітей, сім'ї, про мир у всьому світі, про те, щоб припинилися війни, , стихійні лиха ... Авраам зізнався, що живиться скромноі живе в кімнаті без надмірностей.

До речі, будучи зовсім ще хлопчиськом, Руссо два роки прожив в гірському монастирі в Лівані. І навіть зараз, через багато років, практично в кожному місті, куди заводить його доля і концертний графік, артист відвідує місцеві храми і священні місця. Кілька разів Авраам здійснював паломництво на Афон, де кілька років тому познайомився з отцем Сергієм. Разом з ним Руссо поновив на Белоомуті церкву Трьох Святителів. А на території свого маєтку в Америці Авраам збудував невеликий храм, і тепер туди навіть приходять на службу його сусіди.

Зараз ви читаєте новину «Авраама Руссо обрали читцем у храмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі