субота, 16 липня 2022 08:46

Аді Роговцевій – 85: архівні фото й цікаві факти з життя народної артистки
14

Сьогодні, 16 липня, зірка театру й кіно Ада Роговцева відзначає 85-й день народження.

Gazeta.ua зібрала архівні фото народної артистки й розповідає цікаві факти з біографії сьогоднішньої іменинниці.

Майбутня знаменитість народилася у Глухові на Сумщині. Після початку Другої світової війни родина Роговцевих переїхала до Одеси. Там батько Роговцевої, Микола Іванович, намагався влаштувати евакуацію рідних через поромну переправу. Тоді його дружина була вагітна. Але ні вона, ні діти не встигли піднятися на борт. І це врятувало їм життя: пором, на якому Роговцеви мали вирушати з Одеси, вибухнув за кілька хвилин після того, як відплив від берега.

Цей випадок змусив Роговцевих повернутися до Глухова. А згодом родина акторки переїхала в комунальну квартиру до Києва.

Згодом Роговцева закінчила Київський театральний інституті імені Івана Карпенка-Карого. З 1958 року – артистка Київського національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки, де пропрацювала понад 35 років.

Майбутня знаменитість Ада Роговцева народилася у Глухові, що на Сумщині
Фото: 24smi.org
Її дебют на театральній сцені відбувся 1959 року. Тоді вона зіграла головну роль у виставі "Юність Полі Вихрової"
Її дебют на театральній сцені відбувся 1959 року. Тоді вона зіграла головну роль у виставі "Юність Полі Вихрової"
Зірка театру й кіно Ада Роговцева відзначає 85-й день народження 16 липня
Її майбутній чоловік Костянтин Степанков був педагогом в інституті імені Карпенка-Карого. Закохані виховували разом двох дітей

Її дебют на театральній сцені відбувся 1959 року. Тоді вона зіграла головну роль у виставі "Юність Полі Вихрової". На той час майбутній зірці було 22 роки.

За рік Роговцева отримала звання заслуженої артистки УРСР. Тоді її акторська кар'єра вже налічувала три головні ролі у виставах. За час роботи в театрі актриса зіграла в понад 50 спектаклях.

З'являлася у понад пів сотні фільмів. Серед найпопулярніших стрічок з участю Роговцевої – "Обручка з рубіном", "11 дітей з Моршина", "Запитайте у осені", "Я люблю свого чоловіка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ден Рейнольдс святкує 35 років: яскраві хіти засновника гурту Imagine Dragons

Її майбутній чоловік Костянтин Степанков був педагогом в інституті імені Карпенка-Карого. Закохані зіграли весілля 1959 року. Три роки потому в сім'ї народився син, якого назвали на честь батька. Ще через 10 років на світ з'явилася донька Катерина. Діти теж пов'язали життя з творчими професіями.

Коханому Роговцевій не судилося дожити до золотого весілля: його не стало 2004 року. Серце Степанкова зупинилися після довгої важкої хвороби. Згодом акторка присвятила покійному чоловікові книжку "Мій Костя", в якій розповідає про його останні місяці життя і власні переживання. 2012 року в родині зірки сталася ще одна трагедія. Від онкологічного захворювання помер її син.

Зараз Роговцева – професорка Національного університету культури, викладає в Київському театральному інституті імені Карпенка-Карого. Також з грудня 2016 року є членом комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Президент країни-агресора РФ Володимир Путін – диявол, а Росія – злочинець разом із ним. Про це сказала українська актриса Ада Роговцева.

"І ще погрожує світу ядерною зброєю! Це не людина! Люди так не можуть ні думати, ні відчувати, ні діяти. Це диявол", – заявила Роговцева.

Зараз ви читаєте новину «Аді Роговцевій – 85: архівні фото й цікаві факти з життя народної артистки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі