вівторок, 04 березня 2014 17:51

З Межигір'я безслідно зникають дорогі автомобілі екс-президента

З Межигір'я безслідно зникають дорогі автомобілі екс-президента

З резиденції Януковича безслідно зникають дорогі автомобілі. Поки поціновувачі автостаровини проводили "паломництва" до гаража Януковича, іншу, куди коштовнішу його автоколекцію почали потроху розкрадати, повідомляє програма "Гроші".

Нещодавно під Гостомелем, за 38 кілометрів від Києва, виявили на складі броньований позашляховик вартістю в 700 тисяч доларів, Pickup International, що потягне на 130 тисяч умовних одиниць, та ще 12 ексклюзивних моделей загальною вартістю в кілька мільйонів доларів.

"Це з часів його (Януковича) прем'єрства, він любив так їздити. Дуже схоже на те, що це дійсно ті машини, які були задіяні в евакуації Януковича", - говорить громадський активіст Ігор Домбровський.

Згодом автівки перевезли у Межигір'я. Однак потім навколо них розгорнулася справжня війна. Незважаючи на охорону 14 сотні самооборони, дві коштовні машини з території резиденції вивезли невідомі. А в районі столичного аеропорту "Жуляни" по них відкрили вогонь люди в масках. Так розпочалася неприхована боротьба за суперкари колишнього президента.

"Люди в чорних камуфляжах, в чорних масках. Люди озброєні пістолетами. Тупо відкрили прицільний вогонь", - зазначає Віктор Ярмоленко.
"Вони не перебувають у розшуку, відповідно, я розумію, що міліція не може щодо них застосовувати ніяких дій", - додає активіст Артур Папоян, який у четвер повернув розстріляне авто з міста до Межигір'я.

Однак вже у суботу це ж авто знову опинилося в центрі під охороною людей в масках і зі зброєю. Крім нього, з Межигір'я безслідно зникли ще три автомобілі.

 

Поки триває боротьба за автоспадщину Януковича, нова влада говорить про необхідність продати її, а кошти передати в бюджет. Юрист Сергій Мітюрін каже, що за місяць-другий може з'явитися власник автопарку, який судитиметься за авто.

"Є конституційне право подавати до суду і оскаржувати свої права, які вони вважають порушеними. За конституцією, у них такі права є", - зауважив юрист.
Журналісти програми вирішили з'ясувати, хто зможе претендувати на авто з кортежу екс-президента. І виявили, що половина номерів, знайдених у Гостомелі, взагалі не значиться у базах, а деякі - "чорні".

 

Зараз ви читаєте новину «З Межигір'я безслідно зникають дорогі автомобілі екс-президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі