четвер, 22 березня 2018 16:19

В Україні виготовлятимуть електросміттєвози для ЄС

В Україні виготовлятимуть електросміттєвози для ЄС
В Україні виготовлятимуть електросміттєвози для ЄС. Фото: autoconsulting

Луцький автоскладальний завод №1 автокомпанії "Богдан" уклав контракт з данською компанією BankeElectromotive на розробку моделі конструкції і виготовлення вантажівок для збору сміття муніципалітетами міст по всьому Європейському Союзу.

"Богдан" розраховує виготовити для датчан в 2018 році не менше 15 електричних вантажівок. В цілому потреба BankeElectromotive становить близько 200 автомобілів на рік.

Перший автомобіль виготовлять влітку цьогоріч, повідомила прес-служба української корпорації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інженери Toyota навчили Prius їздити на спирті

У більшості європейських міст з 2025 року планується повністю заборонити в'їзд легкових і вантажних автомобілів, оснащених дизельними двигунами внутрішнього згоряння. Мова йде не тільки про малі пасажирські авто, але і про спецтехніку - весь транспорт має бути електричним.

Корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 року з метою реалізації інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів.

Зараз ви читаєте новину «В Україні виготовлятимуть електросміттєвози для ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі