середа, 06 травня 2020 10:39

У Чехії український "Богдан" виграв тендер, обійшовши Škoda Electric

У Чехії український "Богдан" виграв тендер, обійшовши Škoda Electric
Чехія співпрацює з "Богданом" не вперше. Фото: traffic.od.ua

Корпорація "Богдан" у консорціумі з чеською компанією TRAM FOR ENVI s.r.o. виграла тендер на поставку 6 тролейбусів з автономним ходом для транспортної компанії м. Їглава, Чехія.

Чесько-український консорціум запропонував тролейбуси за 71,4 млн чеських крон, або 11,9 млн крон за один тролейбус при орієнтовній сумі закупівлі 82,74 млн крон, повідомили на порталі електронних закупівель Чехії.

Крім "Богдана", в тендері брала участь Škoda Electric. Компанія запропонувала ціну 82,17 млн ​​крон, або 13,695 млн крон за тролейбус.

Однією з вимог поставки "Богданів" стала адаптація тролейбусів на основі "Богдан Т701" до потреб чеського ринку, зокрема електрообладнання до них має бути поставлено чеською компанією Cegelec.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрифт у 90 років: на Закарпатті бабуся осідлала "Мустанг"

Прессекретар корпорації "Богдан" Сергій Красуля підтвердив інформацію про перемогу компанії у тендері. Подробиці договору поки не розголошуються.

Низькопідлоговий 12-метровий тролейбус "Богдан Т701" випускається на заводі в Луцьку з 2010 року. Його створили орієнтованим на європейський ринок. За інформацією корпорації, сьогодні тролейбуси "Богдан" - єдині з вироблених в Україні, сертифіковані в ЄС.

З Cegelec "Богдан" співпрацює не вперше - близько 10 років тому корпорація представляла спільний тролейбус мерії чеської Острави.

Корпорація "Богдан" створена 2005 року з метою реалізації інвестпроєктів, спрямованих на створення в Україні потужностей із виробництва транспортних засобів усіх типів.

Зараз ви читаєте новину «У Чехії український "Богдан" виграв тендер, обійшовши Škoda Electric». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі