четвер, 30 січня 2014 17:11

Українські водії масово кинулися купувати лопати

Українські водії масово кинулися купувати лопати

"Їхав на роботу автомобілем,  втрапив у замет,  пів-години відкопував машину руками. Вирішив, що сьогодні ж куплю автомобільну лопату. Об'їхав чотири супермаркети, поки знайшов. Заплатив 80 гривень, дешевших немає.  Продавці пояснили, що від початку снігопадів розпродали всі лопати, які були в запасах з  минулого року", - розповів 56-річний Олександр Кравченко із Вінниці.

Віктор  Нечитайло працює реалізатором у господарському магазині.  Каже, за два тижні люди купили 120 автомобільних лопат. Це утричі більше, ніж в грудні-січні  минулого року.

"Автолопати - товар сезонний,  завоз робимо тільки у зимні місяці. В минулому  році мали лопати українського виробництва по 50 гривень. Цього року власники завезли китайські. Є пластикові лопати зі  звичайним руків'ям. Ціна такої - 70 гривень. На десять гривень дорожчі -  лопати з розкладною ручкою. Такі беруть частіше.  В них ручка розкладається  від 50 сантиметрів до метра, зроблена із міцнішого матеріалу. За тиждень чекаємо нову партію, бо залишилося не більше десятка таких лопат", - каже Віктор.

Пластикова лопата легка, не займає багато місця в багажнику. Але годиться тільки для відкидання пухкого снігу. Якщо зачищати лід -  лопає руків'я. В таких випадках продавці рекомендують  купувати металеві саперські лопатки.

"Ціна та виробник той самий, що і пластикових. Але металеві годяться не тільки для відкидання снігу. Ними сміливо можна чистити лід, у разі потреби викопати яму.  Зроблена із тонкого металу, також не важка.  Такі лопати добре  продаються у нас протягом усього року", - розповідає чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Українські водії масово кинулися купувати лопати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі