вівторок, 10 червня 2014 17:23

Виробництво автомобілів в Україні скоротилося на 20%

Виробництво автомобілів в Україні скоротилося на 20%
Фото:pro-vincia.com.ua

Другий місяць поспіль в Україні продовжують скорочуватися обсяги виробництва автотранспортної техніки.

За попередніми даними асоціації "Укравтопром", в травні українськими підприємствами виготовлено 3755 автотранспортних засобів. Таким чином, травневий результат продемонстрував майже 20% падіння в порівнянні з підсумками квітня. Негативна динаміка сформована зниженням випуску легкових автомобілів і автобусів. Так, легкових автомобілів вироблено 3522 шт. або на 20% менше, ніж у квітні, а автобусів 53 шт., що більш ніж в 2,5 рази менше попереднього результату. Водночас виробництво вантажних автомобілів збільшилося на 29% до 180 шт.

Найбільшу кількість легкових автомобілів в травні випущено на Запорізькому автомобілебудівному заводі - 1861 шт. або 53% від загального обсягу випуску цього виду транспорту в Україні. При цьому, в порівнянні з квітневим показником, виробництво легкових авто на ЗАЗі зменшилася майже на 5%. Лідерську позицію у виробництві комерційних автомобілів зберіг за собою АвтоКрАЗ. У звітному місяці з конвеєра Кразу зійшло 95 вантажних автомобілів. Таким чином, Кременчуцький автозавод поліпшив свій попередній результат на 6%. В області автобусного виробництва першість дісталося АТ "Черкаський автобус". У травні у Черкасах було вироблено 40 автобусів або 75% від загального обсягу виробництва автобусів в цьому місяці.

Всього за період січень-травень українським автопромом вироблено 22599 автотранспортних засобів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року обсяги автовиробництва в Україні зросли на 65%. Виробництво легкових автомобілів за підсумками перших п'яти місяців збільшилося на 72% і склало 21552 од. Консолідований результат виробників комерційних автомобілів (721 шт.) також продемонстрував позитивну динаміку - плюс 38% до аналогічного результату минулого року. Що стосується автобусного виробництва, то за п'ять місяців обсяг випуску цього виду транспорту в Україні знизився щодо результату річної давності на 48% і склав всього 326 од. Лідерами виробництва за підсумками п'яти місяців 2014 року, як і за підсумками травня стали: в легковому сегменті - ПАТ "ЗАЗ" з показником 9906 легкових авто (+50% до аппг); у виробництві комерційних автомобілів - ПАТ "АвтоКрАЗ" з результатом 377 авто (+50% до аппг); в автобусному дивізіоні українського автопрому - АТ "Черкаський автобус", на виробничих потужностях якого було вироблено 103 автобуса (+13% до аппг).

Зараз ви читаєте новину «Виробництво автомобілів в Україні скоротилося на 20%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі