вівторок, 08 жовтня 2024 19:43

Представили новий гіперкар McLaren W1
7

Минулі вихідні ознаменувалися дебютом McLaren W1 - автомобіля, який заслуговує на звання не просто суперкара, а справжнього гіперкара.

Це - один з найкращих витворів, що сьогодні може запропонувати компанія McLaren, пише Mezha.Media.

Представили новий гіперкар McLaren W1
Фото: mezha.media
Представили новий гіперкар McLaren W1
Представили новий гіперкар McLaren W1
Представили новий гіперкар McLaren W1
Представили новий гіперкар McLaren W1

Автомобіль оснащений карбоновим монококом і алюмінієвими елементами, включаючи дверцята типу "крила чайки" з вбудованими віконцями. Вражає також його гібридний двигун, який складається з 4-літрового бензинового V8 з двома турбокомпресорами та електромотора. У сумі ця потужна комбінація видає 1275 к.с., що робить McLaren W1 найбільш потужним дорожнім автомобілем в історії бренду.

Цікаво, що McLaren W1 має задній привід, що підкреслює спортивні традиції компанії. З автомобілем також ідуть активний задній диференціал та 8-ступенева коробка-робот. Підвіска дозволяє регулювати кліренс, а гальмівна система обладнана вуглецево-керамічними дисками з 6-поршневими супортами спереду. Результати вражають: розгін до 100 км/год займає всього 2,7 секунди, а гальмування з 100 до 0 км/год - 29 м, максимальна швидкість становить 350 км/год.

Особливо варто відзначити складну аеродинаміку McLaren W1. Повітряні канали розміщені за передніми колесами і на боках кузова, подвійний сплітер попереду і рухоме антикрило ззаду змінюють кут атаки і можуть висуватися на 300 мм, виходячи за габарити автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали відео нового кросовера на базі Volkswagen

Внутрішній простір також має свої особливості: сидіння водія і пасажира зафіксовані в одному положенні, а ергономіка забезпечується регулюванням керма та педального вузла. Компанія позиціонує McLaren W1 як нащадка легендарних моделей 1-серії - McLaren F1 та McLaren P1.

Вартість нового гіперкара становить $2,1 млн, що є досить вигідною пропозицією для автомобіля цього класу. Однак, випуск обмежений 399 одиницями, і всі вони вже мають попередні замовлення від постійних клієнтів McLaren.

За підсумками вересня 2024 року в Україні знову обвалився ринок нових автомобілів.

Продавці фіксують зниження попиту не тільки на нові, а й на вживані автомобілі. Попри те, що електрокари завдяки китайському імпорту стали більш доступними, їх продажі також зменшилися.

Зараз ви читаєте новину «Представили новий гіперкар McLaren W1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі