пʼятниця, 10 листопада 2017 20:41

Перше водійське посвідчення видаватимуть на 2 роки

Перше водійське посвідчення видаватимуть на 2 роки
Термін дії вперше отриманих прав пропонують обмежити 2 роками. Фото: відкриті пошукові мережі

Сьогодні на засіданні уряду міністр внутрішніх справ Арсен Авакова презентував законопроект про посилення відповідальність за правопорушення на дорогах. Цим проектом хочуть знизити смертність на дорогах. Він передбачає збільшення штрафів за низку правопорушень, обмеження швидкості до 50 км/год та зміни у правила видачі водійських посвідчень. Останнє викликало жваве обговорення у мережі.

Так, термін дії вперше отриманих прав пропонують обмежити 2 роками. Якщо протягом цього часу у водія - не більше трьох порушень, то йому видадуть посвідчення на 30 років. В іншому разі — направлять на повторний іспит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потрібно не штрафи збільшувати, а міняти механізми контролю - експерт

"Я про таке вперше чую. Це вже щось вони перемудрили. Перші 2 роки після отримання прав - не є показовими. Я можу вперше отримати водійське посвідчення в 40 років. Мислення людини в 40 років і у 18 абсолютно різне. Деякі водії, які маючи 30 років стажу, набагато небезпечніші за тих, які щойно отримали права", - прокоментував нововведення автомобільний юрист Богдан Глядик.

Жорсткіші правила дорожньо-транспортного руху розробляли Кабінет міністрів і народні депутати. Вони спрямовані на зниження смертності на дорогах. Нові правила планують запровадити 1 січня 2018 року

Зараз ви читаєте новину «Перше водійське посвідчення видаватимуть на 2 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі