пʼятниця, 19 березня 2021 16:17

Перевезення дітей без автокрісел. На скільки тепер штрафуватимуть водіїв

Перевезення дітей без автокрісел. На скільки тепер штрафуватимуть водіїв
Перевезення дітей без автокрісел. На скільки тепер штрафуватимуть водіїв фото: auto.ria.com

Дозвіл на перевезення дітей, вищих за 145 см, без автокрісел - правильне рішення Кабміну.

Для батьків це полегшення, поділилася думкою з Gazeta.ua мати п'ятикласників із Черкас Анна Романенко.

"Цілком підтримую зміни. У мене двійнята - хлопчик і дівчинка. І хоч діти одного віку, проте різниця в зрості значна. Син уже може не користуватися автокріслом, а от доньці воно ще треба. Для нас це полегшення, адже два автокрісла в машині - це не дуже зручно", - розповіла Анна.

Експерт із питань законодавчого забезпечення безпеки дорожнього руху Володимир Караваєв повідомив, що відповідальність за порушення правил перевезення дітей запровадили торік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому поліція не штрафує за розмови по телефону за кермом - експерт

"Їх не було в правилах дорожнього руху та й взагалі у правилах перевезення дітей. Вони відповідають європейським нормам, і за їх невиконання передбачена відповідальність. Так, за перевезення дітей без автокрісла водія вирішили штрафувати на 30 неоподаткованих мінімумів - 510 гривень. За повторне порушення призначили штраф у 50 неоподаткованих мінімумів - 850 гривень", - сказав Володимир Караваєв.

Автокрісло повинне утримувати дитину в сидячому або нахиленому положенні. У разі зіткнення або різкого гальмування автівки, це зменшує небезпеку травмування дитини шляхом обмеження рухливості її тіла.

"Є вимоги до безпеки дитячих автокрісел, вони прописані в європейських нормах. Раніше, коли хотіли вносити зміни до правил дорожнього руху, то були більш жорсткіші вимоги до автокрісел. У результаті ці вимоги так і не ухвалили", - додав автоюрист.

З 6 квітня в Україні теоретичні іспити для отримання водійських прав складатимуть за новими тестами. Їх уже можна попередньо пройти на сайті Головного сервісного центру МВС.

Зараз ви читаєте новину «Перевезення дітей без автокрісел. На скільки тепер штрафуватимуть водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі